Region Örebro län

Region Örebro län vill överlåta driften av Hallsbergs vårdcentral till Capio Närsjukvård

Dela

Region Örebro län inleder nu ett arbete som syftar till att överlåta driften av Hallsbergs vårdcentral till Capio Närsjukvård.

Capio Närsjukvård driver sedan tidigare vårdcentralerna Haga och Lekeberg på uppdrag av Region Örebro län. Nu inleds alltså en process för att addera Hallsbergs vårdcentral till dessa två inom ramen för vårdvalssystemet Hälsoval.

- Från Region Örebro läns sida har vi goda erfarenheter av att samarbeta med Capio och jag är övertygad om att Hallsbergs vårdcentral framöver kommer att erbjuda en än bättre vård med hög kvalitet och kontinuitet. De länsinvånare som i dag besöker någon av de båda vårdcentraler som drivs av Capio är nöjda med den vård de får och jag tror absolut att det samma kommer att gälla i Hallsberg, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

- Vi vill gärna bidra till att invånarna i Hallsberg känner sig trygga med sin vårdcentral. Tillgänglighet och kvalitet är viktigt för oss, det ska vara lätt att få kontakt med vården, säger Åke Kihlberg, regionchef vid Capio Närsjukvård.

Ett arbete inleds nu för att ta fram beslutsmaterial för respektive part i syfte att ingå avtal om driften av Hallsbergs vårdcentral i befintliga lokaler. I arbetet kommer bland annat tidpunkt för övergången att klargöras.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Rickard Simonsson, regiondirektör, telefon: 070-668 74 05

Åke Kihlberg, regionchef vid Capio Närsjukvård, telefon: 073-562 84 30

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Intensivvården i Region Örebro län anpassar sin verksamhet under semesterperioden11.5.2022 16:10:00 CEST | Pressmeddelande

För att säkerställa vården för de svårast sjuka patienterna i Region Örebro län i sommar kommer intensivvårdspersonal från Örebro och Lindesberg tillsammans bemanna intensivvårdsplatserna på Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) under semesterperioden.Samtidigt kommer den postoperativa vårdavdelningen i Lindesberg göras om till dygnet-runt-verksamhet med förstärkt bemanning. Detta för att kunna ta emot patienter som är i behov av ett akut intensivvårdsomhändertagande. Anpassningarna är tillfälliga och syftar till att kunna ge personalen semester.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum