Region Örebro län

Region Örebro län vinnare i kamp om forskningsmedel

Dela

I mycket hård konkurrens och med högsta betyg har Region Örebro län och Stiftelsen Activa beviljats medel ur EU:s ramforskningsprogram, Horisont 2020.Projektet, som kallas Cherries, löper under tre år med start vid årsskiftet. Det ska arbeta fram nya samarbetsformer mellan hälso- och sjukvården och civilsamhället, med fokus på västra länsdelen i Örebro län.

– Vi behöver arbeta fram nya samarbetsformer mellan hälso- och sjukvården och civilsamhället för att resurserna ska räcka bättre i framtiden, säger Märtha Lundkvist, biträdande områdeschef, närsjukvård väster.

– Det finns inget som värnar om människors hälsa och ekonomiska resurser bättre än ett väl fungerande förebyggande arbete. Min förhoppning är att det här projektet ska hitta vägar för att förbättra det arbetet, fortsätter Märtha.

I projektet ingår 12 organisationer (universitet, forskningsorganisationer, företag, civilsamhällesorganisationer, sjukhus, innovationscentra och regionala myndigheter) från sju europeiska länder (Österrike, Italien, Holland, Spanien, Cypern, Belgien och Sverige). Det leds av Centrum för sociala innovationer i Wien.

Projektet utgår ifrån hur hälso- och sjukvården på ett mer innovativt sätt kan bidra till att hantera konsekvenserna av lokala och regionala samhällsutmaningar. I Örebro län kommer ett särskilt fokus att vara de nya innovativa samverkansformer som håller på att växa fram mellan civilsamhället och hälso- och sjukvården i västra länsdelen som bl.a. syftar till att minska utanförskap hos individer och grupper.

Den totala projektbudgeten ligger på 1 997 375 euro. För länets del betyder det 234 250 euro för Region Örebro län samt 103 750 euro för Stiftelsen Activa

Kontaktpersoner inom Region Örebro län:

Märtha Lundgren, områdeschef, 0586-66446

Anders Bro, utvecklingsledare, 019-6027394

Lena Uvhagen, utvecklingsledare 019-6027568

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum