Region Örebro län

Region Örebro läns medarbetare i Örebro tackades för värdefulla insatser i kampen mot pandemin

Dela

Under onsdagen fick representanter från Region Örebro län ta emot en svensk fana från Stiftelsen Sveriges Nationaldag. Fanan överlämnades av Maria Larsson, landshövding i Örebro län, och den symboliserar ett varmt tack för de insatser som regionens medarbetare bidragit med i kampen mot coronapandemin.

Det är många verksamheter, föreningar, organisationer och individer som har burit ett stort ansvar för att stötta samhället under den pågående pandemin. Särskilt värdefulla insatser har landets hälso- och sjukvårdsmedarbetare gjort, och det uppmärksammar nu Stiftelsen Sveriges Nationaldag, där riksdagens talman Andreas Norlén är ordförande.

Stiftelsen gav därför landshövding Maria Larsson i uppdrag att överlämna en svensk fana som en symbolisk gåva till Region Örebro läns medarbetare, vilket hon gjorde på Universitetssjukhuset Örebro vid lunchtid på onsdagen.

- Vårdens medarbetare förtjänar all uppskattning vi som samhälle kan uppbåda för arbetet under coronapandemin. Den svenska fanan är ett fint symboliskt tack. Den är också en påminnelse till oss alla att det krävs gemensamt ansvarstagande för att vi ska klara de stora utmaningarna. Tillsammans måste vi nu alla hjälpas åt för att hålla ut i de restriktioner som gäller så att inte smittspridningen tar fart igen, säger Karin Sundin (S), ordförande i Region Örebro läns hälso- och sjukvårdsnämnd.

- Som landshövding i Örebro län är jag stolt över att få överlämna en fana från Stiftelsen Sveriges Nationaldag för att tacka för den enorma insats som gjorts från vård- och omsorgspersonal i vårt län under pandemin. De är hjältar i vården som svettats under sina plastförkläden, som fått jobba över, flytta sin semester men som räddat liv och vårdat många sjuka genom krisen. Vi är djupt tacksamma till dem alla, säger Maria Larsson, landshövding i Örebro län.

- När jag ser tillbaka på det senaste halvåret känner jag en oerhörd stolthet över det arbete som regionens hälso- och sjukvårdspersonal har utfört i kampen mot pandemin. Jag kan konstatera att det inte sparats på någon möda för att upprätthålla bästa möjliga vård för våra medmänniskor, säger Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Örebro län.

Fakta: Stiftelsen Sveriges Nationaldag

Stiftelsen arbetar för att alla svenskar ska kunna känna och visa glädje och stolthet över sitt land. Dess uppdrag är att ”främja intresset och respekten för Nationaldagen och svenska flaggan”.

Kontakt

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, telefon: 072-142 06 20

Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör, telefon: 019-602 37 00

Maria Larsson, landshövding i Örebro län, telefon: 010-224 87 00

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum