Region Örebro län

Region Örebro läns vårdcentraler uppdaterar sina telefontider för att öka tillgängligheten för patienterna

Dela

Vårdcentralerna i Region Örebro län flyttar fram öppettiderna för sin telefonbokning från klockan 07.00 till 07.30 från och med den 1 juni. Detta kommer att förenkla medborgarnas tidbokning då de framöver kommer att erbjudas vårdcentralernas samtliga telefontider varje morgon – istället för att som nu ombedes ringa senare under dagen då eventuellt fler tider läggs ut.

Fram tills nu har tillgängligheten på telefon och bokningen fungerat på följande sätt: Personalen lägger dagen innan in en uppskattning i systemet för hur många tider de förväntas ha dagen därpå, oftast med en marginal för eventuell sjukdom eller liknande. Därefter ser man under morgonen över hur många tider man kan erbjuda under dagen och lägger in fler tider allt eftersom man har koll på dagens bemanning och kapacitet för samtal.

Genom att ändra öppettiderna för bokning av telefontid till vårdcentralerna möjliggör det för personalen att varje morgon inventera hur många telefontider som kan erbjudas under dagen.

- Detta medför att invånarna får en ökad tillgänglighet av telefontider istället för att ombes återkomma senare under dagen då eventuellt flera tider har hunnit läggas ut. Invånarnas tidbokning förbättras när man vet vilket tillgång man har, säger Katrin Eriksson, biträdande områdeschef Område nära vård.

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum