Region Uppsala

Region Uppsala avvaktar med att skjuta upp vaccination av personer som haft covid-19

Dela

Region Uppsala kommer tills vidare att fortsätta att vaccinera personer som haft covid-19 med två doser. Vaccinet kommer att ges enligt ordinarie tidsordning och personer som haft covid-19 kommer inte att behöva vänta sex månader efter genomgången infektion på att bli vaccinerade.

Region Uppsala har tagit fram nya riktlinjer för vaccination av personer som testats positivt för covid-19 med PCR-test, men har nu beslutat att inte införa detta.

- Vi har diskuterat frågan med Folkhälsomyndigheten och fått besked om att de inte ställer sig bakom en särskild vaccinationsordning för dem som har haft covid-19 i nuläget, då vinsterna inte är tillräckligt stora. Därför avvaktar vi med att införa detta, utan vaccinerar på som tidigare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler.

- Vi anser fortfarande att det här är en klok väg att gå, som det också finns vetenskapligt stöd för. Vi behöver använda allt vaccin på bästa möjliga sätt för att skydda människor från allvarlig sjukdom och död. Men det finns också ett värde i att man gör lika i olika regioner.

- Vi kommer att fortsätta att ha en nära dialog med Folkhälsomyndigheten och planerar för att kunna införa detta i framtiden, så snart det är möjligt, säger Mikael Köhler.

Nyckelord

Kontakter

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör Region Uppsala, kontakt via SMS till 076-724 89 17

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum