Region Uppsala

Region Uppsala går upp i stabsläge på grund av systemstörningar

Dela

Region Uppsalas it-system påverkas just nu av en större störning. Felet skapar problem för flera system och Region Uppsala har därför gått upp i stabsläge.

Sjukvården använder nu reservrutiner för de system som det är problem med, och vården fungerar i stort sett normalt, men vissa åtgärder kan ta längre tid på grund av den ökade administrationen.

Patienter påverkas på så sätt att ankomstterminaler inte fungerar. I stället ska man anmäla sig vid receptionen.

Patienter påverkas också av att SMS-påminnelser inte fungerar. Det gäller till exempel bokade besök, utskrivna recept och sjukresor med UL-biljett.

Arbete med att lösa problemen pågår, men det finns i nuläget ingen prognos för när felen kan vara avhjälpta.

Kontakter

Fredrik Sund, chefsläkare i beredskap, Akademiska sjukhuset, tel 018-611 28 08

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

ul.se visar från och med nu löpande vilka avgångar på bussar och tåg som man bör undvika så länge uppmaningen att hålla avstånd ligger kvar7.9.2020 17:34:11 CESTPressmeddelande

Svensk Kollektivtrafik presenterade den 13 augusti en branschvägledning för att hantera höstens utmaningar i kollektivtrafiken. Som ett led i att hjälpa resenärerna att kunna ta eget ansvar och undvika när det är många som reser finns nu information på ul.se om vilka avgångar och linjer man bör undvika om man kan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum