Region Uppsala

Region Uppsala inför beredskapslager

Dela
Erik Weiman (M), tf ordförande regionstyrelsen.
Erik Weiman (M), tf ordförande regionstyrelsen.

Regiondirektören får i uppdrag att låta bygga upp ett beredskapslager för förbrukningsmaterial. Detta beslutade regionstyrelsens ordförande vid ett möte med övriga regionråd på onsdagseftermiddagen.

Region Uppsala har problem med uteblivna leveranser av förbrukningsmaterial. Problemen har uppstått i samband med ett leverantörsbyte den 1 oktober. Bristen på förbrukningsmaterial har bland annat lett till att planerade operationer och planerad slutenvård ställs in på Akademiska sjukhuset.

För att minska sårbarheten beslutade regionstyrelsens ordförande nu att ett beredskapslager ska byggas upp inom Region Uppsala. Beredskapslagret ska innehålla tillräcklig utrustning för att förhindra att en liknande situation uppstår i framtiden.

Akademiska sjukhuset kommer att samla in information från vårdförvaltningarna om behovet av material och därefter göra en bedömning. Budget kommer att arbetas fram. Under förutsättning av att beredskapslagret inryms i befintliga lokaler, utan till- eller ombyggnation, uppkommer främst kostnader i samband med inköp av engångsartiklar, vilka kommer användas i den dagliga verksamheten.

Regiondirektören får i också i uppdrag att i nära dialog med regiondirektörerna i Region Dalarna, Region Sörmland, Region Västmanland och Region Örebro, utreda och klarlägga orsakerna och konsekvenserna med anledning av situationen med brist på sjukvårdsmaterial i samband med leverantörsbytet inom varuförsörjningen. Krisberedskapsperspektivet behöver också analyseras noggrant inför Region Uppsalas arbete med att förstärka det civila försvaret.

- Medborgarna i Uppsala län förväntar sig bättre än inställda operationer. Det är de också värda. Detta är ett led i att skapa en mer robust hälso- sjukvård, säger Erik Weiman (M), regionstyrelsens ordförande.

För mer information:

Erik Weiman (M), ordförande regionstyrelsen: 070 – 691 60 26

Kontakter

Bilder

Erik Weiman (M), tf ordförande regionstyrelsen.
Erik Weiman (M), tf ordförande regionstyrelsen.
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Den 19 november startar årets influensavaccination12.11.2019 09:24:33 CETPressmeddelande

Den 19 november sätter årets vaccination mot säsongsinfluensa igång. Utifrån hur det sett ut de senaste åren tros årets influensa bli av typen A(H3N2), en typ man vet slår hårdast mot äldre. – Det är därför extra viktigt i år att personer som är 65 år och äldre vaccinerar sig. Vaccinet är fyrvalent som det heter och skyddar alltså mot fyra olika typer av influensa, det gör det mer effektivt än en del tidigare års vaccin, säger Johan Nöjd, smittskyddsläkare i Region Uppsala

Region Uppsalas klimatväxling ger effekt5.11.2019 15:11:59 CETPressmeddelande

Mellan år 2018 och år 2019 minskade Region Uppsalas flygresor till destinationer med införd klimatväxling med 26 procent. Det är ett av resultaten av Region Uppsalas interna klimatväxling, där flygresor till Region Uppsalas vanligaste destinationer blivit 30 procent dyrare. Pengarna som kommer in går i första hand till utrustning för digitala möten (en mötesform som minskar behovet av resor). För destinationerna har tågresorna ökat med 36 procent under samma tid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum