Trafik och samhälle

Region Uppsala låter ukrainska flyktingar resa fritt med UL

Dela

Mot uppvisande av sitt pass eller id-handling kan flyktingar från Ukraina resa fritt med UL:s bussar och tåg.Beslutet har fattats av Karin Svingby, Trafikdirektör och gäller från och med den 18 mars till dess att ett nytt beslut fattas.

-Situationen i Ukraina och för alla som flytt är fruktansvärd, och vi gjorde tidigt bedömningen att vårt reglemente ger utrymme för generositet när det finns särskilda skäl för det säger Karin Svingby, trafikdirektör.

Region Uppsala har sedan tidigare informerat sina kontrollanter och förare på bussar och tåg om att vara generösa om flyktingar från Ukraina inte har kunnat visa giltig biljett.

-Det nu fattade beslutet gör det tydligare vad som ska gälla, säger Johan Örjes (C), ordförande i Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden.

Bedömningen är beslutet inte innebär någon extra kostnad för Region Uppsala.
För att resa utan biljett behöver flyktingarna uppvisa giltigt, ukrainskt pass eller id-handling.
Nyckelord

Kontakter

Karin Svingby, trafikdirektör
Telefon: 018- 617 48 83

Johan Örjes (C), ordförande i Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden
Telefon: 018- 611 60 23

Länkar

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

Fyra spår Uppsala-Stockholmsregionen viktigt för hela Sverige4.4.2022 11:00:48 CEST | Pressmeddelande

I en rapport pekar Sweco på en rad problem för Mälardalsregionen och hela Sverige om investeringen i fyra järnvägsspår mellan Uppsala och Stockholm inte blir av, så som avtalats till år 2034. I rapporten framhålls behovet av ökad kapacitet för hållbara transporter både för resande och gods i den växande Uppsala-Stockholmsregionen. Rapporten är ett svar på Trafikverkets förslag till ny nationell plan 2022-2033, där den avtalade satsningen på fyrspår endast finansieras till 18 procent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum