RF/SISU

Regional samverkan för tydlighet kring påverkan på idrotten

Dela

Region Skåne har skärpt restriktionerna för att minska den ökande smittspridningen av coronaviruset. Maxgräns med 50 personer för publik i region Skåne bibehålls fram till den 30 november.

– Det är en utmanade tid för oss alla och även för idrottsrörelsen. Vi behöver hjälpas åt att hålla i och hålla ut och försöka hantera den frustration som lätt växer när förutsättningar och förväntan plötsligt ändras till bakslag och nya restriktioner. Var och en av oss, förtroendevald, ledare, föräldrar och aktiva måste orka att fortsätta ta vårt gemensamma ansvar för att minska smittspridning, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet samverkar på nationell nivå med Folkhälsomyndigheten, polismyndigheten och regeringen. På regional nivå för Riksidrottsförbundet samtal med regionalt smittskydd efter myndigheternas önskemål, specialidrottsförbund och våra RF-SISU distrikt för att idrottsrörelsen på bästa sätt tillsammans ska hjälpas åt att ta kloka beslut utifrån de skärpta lokala restriktionerna och utifrån mångfalden av idrotter och idrottsmiljöer. Under tisdagskvällen höll RF-SISU Skåne ett digitalt informationsmöte för idrottsföreningar i regionen där även regional smittskyddsläkare deltog tillsammans med representanter från Riksidrottsförbundet.

Lokala allmänna råd i region Skåne gäller till den 17 november. För idrotten i Skåne gäller att avstå från att delta på idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare och inte professionella idrottare som har idrotten som yrke.

Samtliga lokala råd som gäller i Skåne hittar du här (länk till Folkhälsomyndigheten)

Länsstyrelsen i Skåne har beslutat att allmänna sammankomster och offentligt tillställningar i regionen, fram till den 30 november, får arrangeras för maximalt 50 deltagare. Det är därmed inte möjligt för arrangörer inom regionen att öka publikkapaciteten till 300 personer tidigare än så.

 

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-562 52 16 

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum