Norrköpings kommun

Regional satsning på Familjehemmens dag  

Dela

Det behövs fler familjehem i Östergötland. Detta uppmärksammar regionens kommuner med en gemensam satsning på Familjehemmens dag, onsdag den 27 april.

– Vi har många fantastiska familjehem i Norrköping, men vi behöver bli fler. Det finns många barn som av olika anledningar inte kan bo med sina föräldrar, och vi vill göra det möjligt för dessa barn att komma till en trygg miljö. VI vill därför informera om vad uppdraget innebär och hur man går tillväga för att bli det, säger Linnéa Govik, samordnare och familjehemssekreterare i Norrköpings kommun.

Anledningen till att ett barn behöver bo i ett annat hem än sitt egna kan bland annat vara att barnets föräldrar brister i omsorgen, eller att det finns missförhållanden i hemmet på grund av till exempel våld eller missbruk. Barn kan också behöva ett nytt hem på grund av sitt egna beteende, som exempelvis kriminalitet. Även ensamkommande barn, som kommer till Sverige utan sina föräldrar, kan behöva bo i ett familjehem.

– Ett familjehems primära uppgift är att ge barnet en trygg tillvaro och en bra uppväxt, och socialtjänsten har regelbunden kontakt för att göra uppföljningar och ge stöd till både familjehemmen och barnet. För barnets bästa görs det noggranna utredningar av de familjer som visar intresse för att bli familjehem så att vi kan hitta en så bra matchning som möjligt, säger Linnéa Govik.

I Östergötland finns det omkring 630 familjehem, och regionen uppmärksammar Familjehemmens dag genom att representanter från regionens kommuner kommer till
i-HUSET på Tornby, Linköping den 27 april. Mellan klockan 11:00-19:00 kommer man finnas på plats för att informera och svara på frågor, inte bara om familjehem utan också om uppdraget som jourhem, kontaktfamilj eller kontaktperson.

– Vi hoppas att de som funderat på att bli familjehem, jourhem, kontaktfamilj eller kontaktperson tar tillfället i akt och besöker oss. Vi vet att det kan vara mycket man undrar över om uppdraget, och med ett personligt möte hoppas vi kunna besvara alla frågor som kan tänkas dyka upp, säger Linnéa Govik.

Kontakt:
Linnéa Govik
Titel: samordnare och familjehemssekreterare Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 23 10

_________________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum