Vänsterpartiet Skåne

Regional utvecklingsstrategi antagen: V vill betona välfärdens roll i utvecklingen

Dela

Idag antogs en reviderad utvecklingsstrategi för Region Skåne i Regionala Utvecklingsnämnden. Vänsterpartiet vill se ett brett ägarskap av strategin och betonar välfärdens roll för en utveckling mot ett mer jämlikt Skåne med långsiktiga stabila mål för en hållbar samhällsutveckling.

- Den regionala utvecklingsstrategin är en viktig del av det gemensamma utvecklingsarbetet för aktörer inom Skåne, säger Vilmer Andersen, representant för Vänsterpartiet i Regionala Utvecklingsnämnden. Vi behöver den gemensamma visionen för den nödvändiga samhällsomställning som ska genomföras för att minska vår klimatpåverkan i så hög utsträckning som möjligt, samtidigt som vi behöver samlas för att hantera utmaningar i form av ökad ojämlikhet, minskad sysselsättning och förändrad demografi. Det är bara med gemensamma mål vi kan arbeta för ett Skåne som uppfyller visionen, menar han.

Strategin revideras en gång per mandatperiod och uppdateras utifrån förändringar i regionen och omvärlden. Den nuvarande strategin antas mitt under Covid-19-pandemin, något som ytterligare betonar vikten av en utbyggd välfärd inför framtiden, menar Sara Svensson, regionråd för Vänsterpartiet:

- Inte minst pekar det på betydelsen av en stark välfärd för alla regionens invånare, säger hon. På samma sätt som klimatfrågorna behöver utgöra grunden för vårt utvecklingsarbete behöver invånarnas behov av välfärd alltid vara täckt för att vi tillsammans ska kunna ta sikte mot framtiden. För oss handlar det om en gemensamt finansierad jämlik välfärd av hög kvalitet, oavsett om det gäller skola, vård och omsorg eller kollektivtrafik och kultur. Välfärden behöver rustas upp och stärkas för att garantera alla invånare stöd, omsorg och vård efter behov i framtiden, avslutar Sara Svensson.

Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet om att anta strategin i nuvarande skick. Strategin går vidare för beslut i Regionfullmäktige i juni.

Läs den av nämnden antagna versionen här.

Nyckelord

Kontakter

Vilmer AndersenLedamot i Regionfullmäktige (V), representant i Regionala Utvecklingsnämnden

070 - 585 22 24

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

V vill se regionala åtgärder för att hantera varsel inom tåg- och busstrafiken16.6.2020 13:24:54 CESTPressmeddelande

Den senaste veckan har det rapporterats om trafikbolag som väljer att varsla sin personal mitt under pågående covid-19kris. För tillfället rör det sig om 300 respektive cirka 250 anställda på de två aktuella bolagen som anställer personal inom tåg- och busstrafik. Vänsterpartiet vill nu att Region Skåne tar sitt ansvar och försöker förhindra varsel inom välfärden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum