Vänsterpartiet Region Stockholm

Regionen måste ta ansvar för förlossningvården

Dela

801 födslar har redan skett på överfyllda mottagningar bara i år, 141 barnmorskor har sagt upp sig och 70 tjänster inom förlossningsvården är obemannade. Dessutom har alla chefer på Södersjukhusets förlossningsavdelning sagt upp sig. Det är dags för regionen att ta sitt ansvar. Därför går vi nu ihop med Socialdemokraterna och begär ett extra sammanträde med regionstyrelsen - för att rädda förlossningsvården

I väntan på en mänsklig arbetssituation för barnmorskorna
I väntan på en mänsklig arbetssituation för barnmorskorna

Vi ser en verklighet där barnmorskor inte hinner gå på toa eller äta under sina arbetspass. Förlossningsvården har kommmit att likna en bilfabrik där effektivitet är honnörsord från den blågröna majoriteten. Vi vill istället att medmänsklighet ska leda vägen. Att den födande får föda på sina vilkor. Detta går tyvärr inte när den närmaste förlossningavdelning är överbelastad och den födande kvinnan blir lotsad till en annan förlossningsklinik.

Vi, Vänsterpartiet Region Stockholm, har budgeterat för 1000 fler förlossningsplatser och när det kommer svart på vitt, som nu, blir det tydligt att dom behövs. Det skulle ge den luft i systemet som behövs. Både för barnmorskorna och de födande kvinnorna. Men även för vår framtida generation som föds i regionen.

Begäran om ett extra sammanträde i regionstyrelsen har skickats in och svar väntas i dagarna. Se dokumentet under bifogade filer.

#TrygghetÄr en bra arbetssituation för förlossningspersonalen

#BACKAbarnmorskorna

Nyckelord

Kontakter

Bilder

I väntan på en mänsklig arbetssituation för barnmorskorna
I väntan på en mänsklig arbetssituation för barnmorskorna
Ladda ned bild

Dokument

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmVänsterpartiet Region Stockholm vill skapa en region för alla, inte bara för de rika. I Region Stockholm är Vänsterpartiet i opposition. Välfärden ska gå att lita på. Vården ska vara tillgänglig för alla och personalen ska ha bra arbetsvillkor. Kollektivtrafiken måste fungera bättre. Barn och ungdomar ska få fria SL-kort och pensionärer ska få resa fritt i lågtrafik. Alla ska ha rätt till kultur. Vi har en vision om ett ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle.

Följ Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum