Region Örebro län

Regionen Örebro län tecknar nya avtal med social hänsyn

Dela

För andra gången skriver Region Örebro län avtal efter att ha gjort en upphandling som byggt på social hänsyn. Denna gång handlar det om tvättning och tankning av Region Örebro läns bilpoolsbilar.

Det rör sig dels om ett avtal med Samhall som ska sköta bilarna vid Universitetssjukhuset Örebro och Karlskoga lasarett, dels om ett avtal med Re:form som ska sköta bilarna vid regionkansliet på Eklundavägen i Örebro. Avtalen löper över ett år med start den 1 september år 2019.

Region Örebro läns första avtal som skrevs efter en upphandling med social hänsyn handlade om service av tjänstecyklar.

Social hänsyn

När Region Örebro län gör en social upphandling tas hänsyn till fler aspekter än bara pris och kvalitet. Avtalen säkrar också att personer med till exempel funktionsvariationer, som har svårt att hitta ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden, får en meningsfull sysselsättning.

- Jag tycker det här är jättebra, och när det kommer till social upphandling är alla parter vinnare, säger Irén Lejegren (S), ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

- Det här var andra gången vi genomförde sociala upphandlingar inom Region Örebro län, och nu när vi har hittat ett väl fungerande system för detta kommer vi att fortsätta att göra sociala upphandlingar inom områden som vi bedömer lämpliga, säger Irén Lejegren.

Kontakt:
Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Karl Löfroth, avdelningschef på transport- och logistikavdelningen, telefon: 019-602 74 80

Anders Bro, utvecklingsledare på civilsamhälle och social ekonomi, telefon: 019-602 73 94

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Anhöriga ger ett viktigt stöd till personer som lever med psykisk ohälsa - och behöver därför själva få stöd.7.11.2019 13:17:00 CETPressmeddelande

Anhöriga blir ofta involverade i en närståendes sjukdom eller ohälsa. Dom förväntas ofta stötta och hjälpa vilket ibland inte är alldeles lätt, säger Malin Plate. Därför vill vi uppmärksamma gruppen anhöriga lite speciellt under psykiatriveckan. Det gör vi genom en eftermiddag med tre spännande och engagerande föreläsningar från personer med egen erfarenhet av att vara anhörig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum