Region Norrbotten

Regionrådet Kenneth Backgård vill förtydliga att detta även gäller personal inom ambulans- och akutsjukvården, bild- och funktionsmedicin samt laboratoriemedicin. – Vi tog ett omedelbart första steg med förhoppningen att snabbt kunna få fler dispon

Dela

Den dagkirurgiska enheten vid Kalix sjukhus öppnades på nytt i oktober 2021.

Slavica Grba och Örjan Pekka, nöjd ljumskopererad Kalixbo.
Slavica Grba och Örjan Pekka, nöjd ljumskopererad Kalixbo.

edan dess har man utfört 448 lyckade operationer på patienter från hela Norrbotten och kunnat minska vårdköerna rejält.

– Operationsflödet har fungerat mycket bra, både smidigt och lättarbetat. Patienterna har varit nöjda och tacksamma och alla har kunnat åka hem samma dag, berättar sektionsledaren Slavica Grba, som även är operations- och anestesisjuksköterska.

Merparten, 343 operationer, har varit ljumskbråck, navelbråck och hemorrojder. 105 gynekologiska operationer har också gjorts. Alla dagoperationer har utförts i en och samma sal, fyra operationer om dagen, måndag till torsdag. Inledningsvis med lokalbedövning och från februari 2022 även med narkos i vissa fall.

– Personalen har blivit väl samkörda och jobbar mycket effektivt tillsammans. Vi har ett fint och nära samarbete både i huset och med andra viktiga verksamheter, bland annat anestesiläkare på IVAK, specialistmottagningen i Kalix samt operation och sterilcentralen i Sunderbyn. Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla operationsverksamheten i Kalix tillsammans, säger Slavica Grba.

Kontaktperson

Namn: Magdalena Bäcklund
Titel: Biträdande verksamhetschef, Division Länssjukvård 2, allmänkirurgi
Växel: 0920-28 40 00

Bilder

Slavica Grba och Örjan Pekka, nöjd ljumskopererad Kalixbo.
Slavica Grba och Örjan Pekka, nöjd ljumskopererad Kalixbo.
Ladda ned bild

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dig som bor i Norrbottens län. Vi styrs av dig och de andra invånarna i länet genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. 

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum