Dramaten

Regissören Falk Richter tillbaka med nytt verk; I am Europe

Dela

Den hyllade och mångfaldigt prisbelönte dramatikern och regissören Falk Richter har skapat ett nytt verk med åtta skådespelare och dansare från olika europeiska länder. "I am Europe" spelar på Dramatens lilla scen den 5 och 6 april.

I am Europe. Foto: JeanLouis Fernandez
I am Europe. Foto: JeanLouis Fernandez

Utgångspunkten för Falk Richters nya verk I am Europe är de medverkandes egna personliga berättelser och drömmar. Hur viktigt är identitet, ursprung och hemland? Vad betyder identitet och gemenskap i Europa i dag? Vilka samhällen tillhör vi och vilken typ av värld vill vi leva i?

– Ensemblen består av unga aktörer, dansare och performanceartister från olika europeiska länder, alla med komplexa historier om identitet, familj och tillhörighet, som sträcker sig långt bortom nationella och kulturella gränser. Vissa har familjer med ursprung i före detta kolonier, vilket ger dem ett annat perspektiv på Europa, berättar Falk Richter, som även kommer att vara på plats i Stockholm under gästspelet.

Falk Richter är en av Tysklands främsta regissörer och dramatiker vars pjäser översatts till över 30 språk. Hans specialskrivna verk SAFE öppnade 2018 års Bergmanfestival på Dramaten. 2018 tilldelades Falk Richter The German Critics Award ”The Director of the Year” av den tyska teatertidningen Theater heur för uppsättningen av Elfriede Jelineks Am Königsweg. Juryn för Teddy Award, det internationella filmpriset för filmer med HBTQ-ämnen, har i år tilldelat Falk Richter ”Special Teddy Award”. Läs mer här.

I am Europe är producerad av Théâtre National de Strasbourg, där den hade premiär den 15 januari 2019, i samarbete med Emilia Romagna Teatro Fondazione, Odéon Théâtre de l'Europe, Thalia Theater Hamburg, Théâtre de Liège, HNK Zagreb, Comédie de Genève, Noord Nederlands Toneel (NNT) Groningen och Dramaten.

Medverkande
Lana Baric
Charline Ben Larbi
Gabriel Da Costa
Mehdi Djaadi
Khadija El Kharraz Alami
Douglas Grauwels
Piersten Leirom
Tatjana Pessoa

Av och regi Falk Richter
Dramaturg Nils Haarmann
Scenografi Katrin Hoffmann
Musik Matthias Grübel


Spelas på franska, engelska, kroatiska, portugisiska, holländska och arabiska.

I am Europe, gästspel 5-6 april, Lilla scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

I am Europe. Foto: JeanLouis Fernandez
I am Europe. Foto: JeanLouis Fernandez
Ladda ned bild
I am Europe. Foto: JeanLouis Fernandez
I am Europe. Foto: JeanLouis Fernandez
Ladda ned bild
I am Europe. Foto: JeanLouis Fernandez
I am Europe. Foto: JeanLouis Fernandez
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum