Ticket

Reguljärflyg ökar markant inför vinterns resor

Dela

Att flyga reguljärt, där flyg och boende kombineras separat istället för en färdig paket- eller charterresa, blir mer och mer populärt. Inför vinterns resor ökar reguljärflyget med 9 procent. Långflyg trendar, och 6 av 10 resmål på topplistan är långväga destinationer. Mest populärt är Bangkok, följt av Phuket och Miami, enligt Tickets senaste statistik.

- Att flyga reguljärt innebär en högre grad av flexibilitet än att boka en färdig paket- eller charterresa, vilket många svenska resenärer efterfrågar idag, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Svenska resenärer har under det senaste året i allt högre grad efterfrågat upplevelserika semesterresor, oavsett om det handlar om mer intensiva äventyrsresor eller att kombinera sol och bad på en sandstrand med yogapass eller spännande utflykter. Reguljära resor, som också ökar alltmer i popularitet, ger en hög grad av flexibilitet med stora möjligheter till att skräddarsy sin semester både vad gäller resmål, reslängd, eventuella stopp längs vägen samt aktiviteter.

Med en enorm marginal är Bangkok överlägset det mest populära reguljära resmålet i vinter, med mångdubbelt fler bokningar än tvåan Phuket. Bangkok ökar med knappt 22 procent, medan Phukets ökning är blygsamma 3 procent. Direktavgångarna från Stockholm/Arlanda till Phuket har dock minskat kraftigt inför årets vinterresor, då Thai Airways har ställt in sitt direktflyg till Phuket. Detta till trots ökar Phuket alltså antalet resebokningar jämfört med samma period under förra vintersäsongen.

Miami har det senaste åren fått uppleva både kraftiga uppgångar och rejäla bokningsminskningar. Under hösten 2018 ökade resebokningarna till Miami markant, för att under 2019 istället backa. En allt dyrare dollar har bidragit till det minskade intresset från svenska resenärer, men detta ser ut att ha vänt inför vinterresorna 2019/2020, och Miami ökar åter igen antalet resebokningar (+ 5 procent).

Gran Canaria är en klassiker på en topplista över vinterns resmål, men tidigare handlade detta endast om charterresor. Inför vintern 2019/2020 har en förflyttning skett, och reguljärflygen till Gran Canaria ökar med nästan 50 procent (47,6 procent). En spegling av att Gran Canaria är och förblir ett av svenskarnas mest populära vinterresmål, men att fler och fler vill ha en skräddarsydd semester.

Mest populära resmålen - reguljärflyg

  1. Bangkok (1)
  2. Phuket (2)
  3. Miami (3)
  4. Krabi (4)
  5. Amsterdam (ny)
  6. Gran Canaria (ny)
  7. Manila (ny)
  8. London (10)
  9. Malaga (ny)
  10. New York (7)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 21 oktober 2019 med avresa mellan den 1 december 2019 – 28 februari 2020.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Maximera ledigheten i jul – mest populära resmålet19.11.2019 11:19:48 CETPressmeddelande

De röda dagarna under årets jul- och nyårsledighet infaller mycket fördelaktigt för alla arbetstagare. Många svenskar passar på att ta långledigt, flyr eventuell julstress och firar istället julafton utomlands. Mest populära resmålet för ett julfirande utomlands är Gran Canaria, följt av Phuket. Teneriffa och Krabi ökar dock antalet resebokningar mest, enligt färsk statistik från Ticket.

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Thailand nära att gå om Spanien som mest populära semesterland6.11.2019 11:00:00 CETPressmeddelande

Sommarvädret 2019 motsvarade inte många svenskars förväntningar, och resebokningarna ökade kraftigt med 23,5 procent jämfört med den varma sommaren i fjol. Inför vintern är antalet resebokningar i linje med föregående år, men många passar på att utnyttja den fördelaktiga julledigheten för att ta en extra lång semester och åka till mer långväga resmål än tidigare. Thailand ökar, och är nu nära att bli det mest populära semesterlandet i vinter – en position som Spanien, med Kanarieöarna som största dragplåster, har haft i decennier. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection om vinterns resor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum