Dramaten

Reine Brynolfsson återvänder till Paralysie Générale Redux på Elverket

Dela

Tolv år efter urpremiären ställer sig Reine Brynolfsson åter på Elverkets scen med monologen som August Strindberg aldrig skrev. Nypremiär den 28 oktober.

” Eftersom samhället är byggt på brutna överenskommelser, det vill säga lögner, har de ursprungligen enkla förhållandena blivit så invecklade, att den offentliga lögnen blivit en stående nödvändighet, en slags tyst överenskommelse, som inte utan stora vådor kan brytas .”

August Strindbergs dramer har en särställning på svenska teaterscener, men Strindberg skrev så mycket mer än dramatik. Vad händer när man gör scenkonst även av de Strindbergtexter som inte är pjäser? Frågan fick ett svar när skådespelaren Reine Brynolfsson och regissören och dramatikern Jacob Hirdwall pusslade ihop texter från en mängd håll ur författarens digra produktion – framför allt hans brev och noveller – och skapade en ny text utifrån materialet. Det blev till monlogen Strindberg aldrig skrev. Nu åter på Dramaten för första gången sedan urpremiären 2004.

”Vad fan skulle jag här att göra? 
Jag bara undrar, vad fan skulle jag här att göra?”

Med Reine Brynolfsson 
Regi Jacob Hirdwall och Reine Brynolfsson 
Ljus Mikael Moritz och Anders Österberg 
Kostym Barbro Hellsing 
 

Nypremiär den 28 oktober, Elverket

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 

Bilder

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum