Järfälla Kommun

Rekord i antal sökande till Järfällas sommarjobb

Dela

Nästan 2 000 ungdomar mellan 15-18 år i Järfälla har i år sökt sommarjobb, så kallad feriepraktik, via kommunen. När ansökningstiden löpte ut hade Järfälla kommun tagit emot 1 999 ansökningar.

Järfälla kommun erbjuder en så kallad feriepraktiksgaranti, vilket innebär att alla ungdomar mellan 15-18 år som folkbokförda i Järfälla har rätt till ett sommarjobb via kommunen. I Järfälla handlar det i år om 3 547 personer.

– För tredje året i rad erbjuder Järfälla kommun sommarjobb och feriepraktik till samtliga ungdomar mellan 15-18 år. Det innebär en första viktig kontakt med arbetslivet där alla Järfällas ungdomar ges möjlighet att knyta kontakter och skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet för framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Just nu pågår arbetet med att matcha ungdomarna med platser på företag och andra aktörer som tar emot sommarjobbare.

Mer information

Abbas Hamade, enhetschef, abbas.hamade@jarfalla.se, 08-580 284 04

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Kvalitetsprogram för Barkarbystaden lyfter boendes behov och välbefinnande23.3.2018 08:09Pressmeddelande

Kvalitetsprogrammet är framtaget för Barkarbystadens tredje etapp för att möta dagens utmaningar med att bygga en attraktiv, miljömässigt och socialt hållbar stad. Tillsammans med den antagna detaljplanen för Barkarbystaden III ska kvalitetsprogrammet skapa bra förutsättningar för en stadsmiljö där människors behov och välbefinnande står i centrum. Programmet ska visa vägen för hur stadsdelens utformning kan bidra till ett resurseffektivt samhälle och innovation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum