Yrkesplugget i Sverige AB

Rekord i förstahandsval från olika skolor

Dela

Elever från hela 40 olika skolor i Stockholms län valde i första hand en yrkesutbildning på Yrkesplugget.

Elever från 40 olika skolor valde Yrkesplugget i första hand!
Elever från 40 olika skolor valde Yrkesplugget i första hand!

Inför omvalet i maj till gymnasiet i höst har Yrkesplugget Bromma gått igenom ansökningarna för att ta reda på mer om de sökande.

"Vi blev positivt överraskade över att spridningen var så stor och att elever från hela 40 olika skolor i Stockholms län sökt en yrkesutbildning i första hand på Yrkesplugget. Yrkesplugget är verkligen hela länets skola vad gäller Yrkesutbildningar och det här måste vara rekord", säger Börje Lundén ansvarig för kommunikation och marknadsföring på Yrkesplugget.

Av alla grundskoleelever i Stockholm som väljer bygg och anläggningsprogrammet i första hand så valde 26% Yrkesplugget (Stockholms län 5%). Av de i Stockholm som i år valt fordons- & transport programmet i första hand så valde 25% Yrkesplugget, (Stockholms län 8%). 

På Yrkespluggets Byggprogram i Bromma ökade förstahandsansökningarna med 45% mot i fjol, medan ansökningsläget ökade något på fordons- och transportprogrammet jämfört med i fjol.

"Vi ser med tillförsikt fram emot omvalet som sker nu i maj. Följer utfallet från omvalet tidigare års trender kommer Yrkesplugget få utöka antalet klasser på alla program, vilket vi på skolan ser mycket positivt på. Eftersom vi utbildar byggarbetare, transportförare, personbils- och MC-tekniker som alla är yrken där det råder arbetskraftsbrist så är företagen inom dessa branscher också mycket positiva, när elever väljer en yrkesutbildning", säger avslutningsvis Börje Lundén.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elever från 40 olika skolor valde Yrkesplugget i första hand!
Elever från 40 olika skolor valde Yrkesplugget i första hand!
Ladda ned bild

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se

Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Tillsammans har de både mångsidig och stor kompetens inom området yrkesutbildningar. 2010 startades Yrkespluggets andra skola, i Uppsala.

Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler.
Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt.

Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen.

Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Yrkespluggets personal har tillsammans arbetat fram gemensamma kärnvärden och kvalitetsmål. De skall genomsyra hela verksamheten och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Våra kärnvärden är:  Elevfokuserade, Kompetenta, Nytänkande, Lösningsinriktade, Branschfokuserade och Mångfald.

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Motorbranschen & IF Metall certifierar Sveriges första friskola att bli Motorbranschcollege19.6.2018 15:21Pressmeddelande

Yrkesplugget har utbildat tusentals elever sedan starten 2006. Nu blir skolan den första friskolan i Sverige och även första gymnasium i Stockholm att bli certifierad som Motorbranschcollege. ”Det är med stor ödmjukhet och stolthet som vi mottager detta erkännande som utbildare, att bli certifierade som Motorbranschcollege” säger Annelee Bergstrand som är huvudman för Yrkesplugget.

Privat- och kommunägda gymnasieskolor i Stockholm i gemensam kampanj med Arbetsförmedlingen och branschorganisation20.3.2018 17:38Pressmeddelande

På initiativ från TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd) och Arbetsförmedlingen går Yrkesplugget, Fredrika Bremergymnasiet (med deras utbildningsanordnare Utbildningsservice) och Stockholms transport och fordonstekniska gymnasium samman i en kampanj för att öka intresset att utbilda sig till yrkesförare på gymnasium och i vuxenutbildningen.

Motorbranschen behöver kvinnliga förebilder - Teamet Lipstick Racing!12.2.2018 15:26Pressmeddelande

Gymnasieskolan Yrkesplugget går in som sponsor till nystartade teamet Lipstick Racing. Racing teamet består av fyra skickliga tjejer som tävlar i Nordic six hour cup, Sveriges äldsta Endurance racing serie. Yrkesplugget har i över tio år utbildat såväl kvinnliga som manliga bilmekaniker / personbilstekniker. Med denna satsning vill Yrkesplugget hjälpa till att uppmärksamma tjejers insatser inom motorsporten, och samtidigt jobba för att intresset bland tjejer ökar än mer för utbildningen personbilsteknik på fordonsprogrammet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum