Vänsterpartiet Malmö

Rekord i Vänsterns Malmötåg

Dela

Vänsterpartiets 1 maj-tåg samlade idag 6000 Malmöbor, en rekordsiffra, under parollen Ett samhälle för alla, inte bara för de rika. I Slottsparken slöt ytterligare personer upp och lyssnade på bland annat Mikael Wiehe.

I ett kyligt Malmö, där vinden fick fanorna att vaja, tågade, sjöng, dansade och skanderade människor till orkestern Bateria Malmös takter.

I Slottsparken talade Rossana Dinamarca, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och feministisk talesperson. Hon talade om kamp, om att upprinnelsen till 1 maj var arbetarnas krav på kortare arbetstid och att sextimmars arbetsdag aldrig känts så verkligt och nära som idag.

-Runt om i landet - på olika arbetsplatser i kommuner och landsting - pågår det försök med sex timmars arbetsdag. Oftast är det Vänsterpartiet som har tagit initiativet. Vi visar återigen att vi går från ord till handling, sa Rossana Dinamarca i sitt tal.

Mirjam Katzin, ordförande för Vänsterpartiet Malmö, tycker att dagens demonstration var en styrkemätning inför valet.

– Vi är otroligt många som vill se en annan ekonomisk politik, som ifrågasätter de växande klassklyftorna och som värdesätter jämlikhet och solidaritet. Vänstern är bred och rymmer många paroller men det som förenar oss är övertygelsen om att ett mer rättvist och jämlikt samhälle är möjligt. Det kommer att märkas i valet, säger Mirjam Katzin.

För mer info, kontakta:

Hanna Gedin, presskontakt för Vänsterpartiet Malmö och Rossana Dinamarca, 070-984 56 61

Mirjam Katzin, 070-307 28 88

Kontakter

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Förändra MKB:s direktiv - bygg bort bostadsbristen!24.6.2019 06:00:00 CESTPressmeddelande

Vänsterpartiet ser bostaden som en mänsklig rättighet, men trots ökat bostadsbyggande är bostadsbrist och hemlöshet fortsatt stora problem i Malmö. De bostäder som byggs vänder sig främst till dem med kapital eller högre inkomster och är oftast omöjliga att hyra för dem utan kapital och med låga eller medelstora inkomster. Malmövänstern motionerar därför om att kommunen till fullo ska använda sitt eget allmännyttiga bostadsbolag, MKB, för att lösa problemen med bristen på hyreslägenheter vanligt folk har råd att bo i.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum