Vänsterpartiet Malmö

Rekord i Vänsterns Malmötåg

Dela

Vänsterpartiets 1 maj-tåg samlade idag 6000 Malmöbor, en rekordsiffra, under parollen Ett samhälle för alla, inte bara för de rika. I Slottsparken slöt ytterligare personer upp och lyssnade på bland annat Mikael Wiehe.

I ett kyligt Malmö, där vinden fick fanorna att vaja, tågade, sjöng, dansade och skanderade människor till orkestern Bateria Malmös takter.

I Slottsparken talade Rossana Dinamarca, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och feministisk talesperson. Hon talade om kamp, om att upprinnelsen till 1 maj var arbetarnas krav på kortare arbetstid och att sextimmars arbetsdag aldrig känts så verkligt och nära som idag.

-Runt om i landet - på olika arbetsplatser i kommuner och landsting - pågår det försök med sex timmars arbetsdag. Oftast är det Vänsterpartiet som har tagit initiativet. Vi visar återigen att vi går från ord till handling, sa Rossana Dinamarca i sitt tal.

Mirjam Katzin, ordförande för Vänsterpartiet Malmö, tycker att dagens demonstration var en styrkemätning inför valet.

– Vi är otroligt många som vill se en annan ekonomisk politik, som ifrågasätter de växande klassklyftorna och som värdesätter jämlikhet och solidaritet. Vänstern är bred och rymmer många paroller men det som förenar oss är övertygelsen om att ett mer rättvist och jämlikt samhälle är möjligt. Det kommer att märkas i valet, säger Mirjam Katzin.

För mer info, kontakta:

Hanna Gedin, presskontakt för Vänsterpartiet Malmö och Rossana Dinamarca, 070-984 56 61

Mirjam Katzin, 070-307 28 88

Kontakter

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Skifte i Malmövänsterns topp12.9.2018 08:00:00Pressmeddelande

Hanna Thomé har meddelat Vänsterpartiet Malmös valberedning att hon inte kandiderar till kommunalråd för ytterligare en period. Vänsterpartiet Malmö väljer kommunalråd på ett medlemsmöte den 11 oktober. Hanna är kvar tills denna mandatperiod löper ut den 15 oktober. - Det har varit en stor ära och ett mycket givande uppdrag att vara kommunalråd för Vänsterpartiet i åtta år. Det har varit en händelserik period och vårt parti har gjort enorma framsteg och satt viktiga politiska avtryck. I två valrörelser har vi kraftigt stärkt vårt mandat från Malmöborna. Jag har som kommunalråd fått vara med när vårt parti gått från 5,18 procent 2010 till årets valresultat på ca 11 procent, det känns fantastiskt, säger Hanna Thomé. - Kommunalråd är inget livsuppdrag utan något som man gör en period av livet. Därför tycker jag det är dags att gå vidare. Vår partiförening har växt otroligt mycket och det finns gott om kompententa kamrater som kan ta vid. Vänsterpartiet är en mycket viktig kraft för Malmö,

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum