Rekordår för MEDS – tillväxt på 160% och fördubblad personalstyrka

Dela

Nätapoteket MEDS avslutar 2020 starkt med en preliminär omsättning på 222 miljoner (+162%!). Största tillväxten såg man inom åldersgruppen 65+. Nu inviger bolaget nya större lokaler nära Stockholms citykärna och aviserar storsatsningar på marknadsföring, produktutveckling och utökat sortiment för att bibehålla tillväxttakt och kundnöjdhet.

Björn Thorngren, VD och medgrundare MEDS
Björn Thorngren, VD och medgrundare MEDS

Apoteksvaror är kategorin inom e-handel som växer snabbast och i det segmentet är MEDS en av de klart snabbast växande aktörerna. För att tillgodose den explosiva efterfrågan och möjliggöra fortsatt stark tillväxt har MEDS under 2020 fördubblat antalet anställda och utökar, för tredje gången på lika många år, kraftigt sin lagerkapacitet. 

 2020 var ett speciellt år där vi på MEDS spelat en avgörande roll som alternativ till fysiska apotek. MEDS medarbetare har jobbat dag och natt alla veckans dagar för att erbjuda snabba leveranser av läkemedel och apoteksvaror direkt hem till dörren. Sedan lanseringen 2018 har vi skickat över en miljon paket till 500 000 hushåll. Nu har vi nått kritisk massa för att växla upp till en helt ny nivå 2021 och framåt, säger Björn Thorngren, VD och medgrundare.

För att finansiera expansionen har MEDS via nyemission tillfört 167 miljoner kronor från nya och befintliga investerare. Emissionen leds av M2 Asset Management.

– Vi investerar i det snabbast växande företaget inom den snabbast växande e-handelsbranschen. MEDS har ett fantastiskt team och stark position inom apotek, där Sverige är världsledande i förutsättningar och konsumentmognad. MEDS passar perfekt i vår strategi att bredda investeringar från fastigheter till tech och life science, säger Rutger Arnhult, ordförande och ägare M2 Asset Management.

Kontakter

Bilder

Björn Thorngren, VD och medgrundare MEDS
Björn Thorngren, VD och medgrundare MEDS
Ladda ned bild

Om

MEDS
Drivhjulsvägen 42
126 30 Hägersten

https://www.meds.se/

MEDS - Det Mobila Apoteket

MEDS är ett onlineapotek med tillstånd från Läkemedelsverket som har kunden i fokus. Vårt mål är att bli hela Sveriges favoritapotek för både receptbelagda och receptfria läkemedel till dig själv, din familj och ditt djur. Det uppnår vi genom att erbjuda den bästa kundupplevelsen med ett mycket stort utbud produkter, personlig rådgivning 08–22 alla dagar i veckan och blixtsnabba leveranser direkt dit du är – även sena kvällar och helger. Efter MEDS lansering 2018 har vi vuxit snabbt och är nu runt 200 anställda.

Följ MEDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MEDS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum