Volkswagen Transportbilar

Rekordår för VW Transportbilar

Dela

Medan transportbilsmarknaden upp till 6 ton i Sverige backade med cirka 15 procent till knappt 40.000 bilar fortsatte Volkswagen Transportbilar att öka sin andel under 2012. 30,6 procent är den högsta marknadsandelen i modern tid.

Av VW Transportbilars fyra modellserier var det som vanligt den minsta modellen som var störst. Med 6 437 sålda VW Caddy svarade den för drygt hälften av VW:s försäljning och 16,2 procent av den totala transportbilsmarknaden.

Tvåa var, också som vanligt, den klassiska Folkabussens arvtagare Transporter, som med 3 237 enheter tog 8,1 procent av totalmarknaden och drygt en fjärdedel av VW Transportbilars försäljning.

Av de andra två modellserierna, VW:s pickup Amarok och den största transportbilen Crafter, såldes 1 328 respektive 1 197 enheter, vilket ger 2,8 respektive 2,1 procent av marknaden och drygt respektive knappt tio procent av Volkswagens transportbilsförsäljning.

Till dessa siffror kommer märkets 2 027 personbilsregistrerade bilar. Av Caddy Life såldes 1 115 bilar, medan Caravelle, California och Multivan (Transporter i personbils/buss-utförande) tillsammans såldes i 912 exemplar. Allt som allt registrerade VW Transportbilar

14 226 bilar i Sverige under 2012, vilket är den näst högsta noteringen någonsin.

– Klart vi är nöjda, det är alltid kul att slå rekord. Men i grunden handlar vårt arbete om att ge våra kunder bästa möjliga transportlösning till ett attraktivt pris och med marknadens bästa servicekvalitet. Det väsentliga med ökningen är därför att den är en bekräftelse från våra kunder att vi är på rätt väg med produktutbudet men också med vår satsning på specialiserade transportbilsteam hos våra återförsäljare, kommenterar Joakim Ewers, märkeschef för Volkswagen Transportbilar.

För ytterligare information kontakta:

Lisbeth Hansson

Marknad och Information

Volkswagen Transportbilar

Volkswagen Group Sverige AB

151 88 Södertälje

Tel 46-8-553 869 92

Mob: 46 70 543 20 58

Fax: 46 8 553 869 33

Volkswagen Transportbilar marknadsför idag modellerna Caddy, Caddy Life, California, Transporter, Caravelle, Multivan och Crafter. Volkswagen Transportbilar har 60 auktoriserade återförsäljare med 95 försäljningsställen samt 137 auktoriserade Volkswagenverkstäder.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

08-553 865 00http://www.volkswagen-transportbilar.se

Volkswagen Transportbilar (VWCV) opererar som ett eget märke inom Volkswagen-gruppen och är ansvriga för att utveckla, tillverka och sälja lätta transportbilar på den internationella marknaden. Under 2018 sålde Volkswagen Transportbilar cirka 500,000 fordon som producerats i fabrikerna i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) and Pacheco (ARG). VWCV sysselsätter över 24,000 människor globalt, varav cirka 15,000 i Hannover där huvudkontoret finns. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 70-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Marknadsandelen inom lätta transportbilar uppgår till cirka 30% i Sverige, vilket gör Volkswagen Transportbilar till det klart ledande märket med modellserierna Caddy, Amarok, Transporter och Crafter.  

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum