Ticket

Rekordbilliga sista minuten-resor

Dela

Just nu är det rekordbilligt att resa utomlands på sol- och badsemester. Utbudet är fortfarande större än efterfrågan, vilket har lett till fyndläge med pressade priser. För de som kan åka iväg inom de närmaste veckorna går det att få en veckas semesterresa till populära resmål i Medelhavet för under 3 000 kronor för två personer, inklusive både flyg och hotell.

- För den som vill fynda en vår- eller försommarresa råder just nu ett unikt fyndläge som vi inte sett på drygt 10 år, och antagligen inte kommer att få se på många år igen, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Förra sommarens långvariga värmebölja ledde till minskad efterfrågan på utlandsresor, då många svenskar valde att stanna på hemmaplan. Även om det inte finns några löften om att kommande sommar bjuder på samma höga temperaturer har minnet av den förra sommaren lett till ett mer avvaktande bokningsbeteende. Resebolagen har inte fullt ut hunnit anpassa sin kapacitet efter nedgången i efterfrågan på sol- och badresor efter fjolårets rekordsommar, vilket gör att de just nu flyger med överkapacitet. För att fylla flygen sänks därför sista minuten-priserna kraftigt. Till sommarens reseutbud har de dock skurit ner på kapaciteten, vilket gör att priserna kommer börja stiga igen.

- För de som vill resa utomlands – och har möjlighet att ta ledigt, och inte behöver anpassa sig till skolornas scheman – är det just nu ett guldläge. Det är också viktigt att komma ihåg att fler och fler svenskar inte reser utomlands för solens och värmens skull, utan för upplevelsernas skull. Möten med andra kulturer, spännande sevärdheter, gastronomiska upplevelser och mycket mer, säger Katarina Daniels.

Prisexempel en veckas sista minuten-charterresa

Datum:              Avreseort:        Resmål:                                        Pris per person:

22/5                    Köpenhamn      Nessebar, Bulgarien                     1 798 kr

22/5                    Örebro               Samos, Grekland                          1848 kr

25/5                    Stockholm         Sardinien, Italien                          1 499 kr

25/5                    Göteborg           Rhodos, Grekland                        1 648 kr

26/7                    Göteborg           Kreta, Grekland                           1 848 kr

27/7                    Göteborg           Korfu, Grekland                           1698 kr

28/7                    Stockholm         Icmeler, Turkiet                           1698 kr

30/5                    Köpenhamn      Alanya, Turkiet                           1 498 kr

10/6                    Köpenhamn      Parga, Grekland                           1 518 kr

11/6                    Stockholm         Teneriffa, Spanien                       1925 kr

Källa: Ticket


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum