Linköpings kommun

Rekordbra meritvärden bland Linköpingselever

Dela

Nu är årets resultat för behörighet och meritvärden klara och det är positiva siffror Linköping kan visa upp. Studieresultaten visar nämligen att behörigheten till gymnasiet för Linköpingseleverna i de kommunala skolorna ökar.

Varje år sammanställer Utbildningsförvaltningen statistik kring bland annat betyg, meritvärde och behörighet till gymnasieskolan. Meritvärdet för varje elev ligger till grund för ansökan till gymnasiet och baseras på elevens betyg i 17 ämnen. Max meritvärde är 340 poäng.

Årets sammanställning visar att meritvärdet hos elever i de kommunala skolorna har gått upp från 218,2 poäng till 221,6. En rekordökning sedan föregående år.

­– Det är glädjande att meritvärdena i Linköping ökar. Vi har målmedvetet arbetat med att stärka Linköpings skolor de senaste åren, och det ger resultat. En bra utbildning är nyckeln till arbetsmarknaden, säger Jakob Björneke (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Även behörigheten till yrkesprogram i gymnasieskolan har ökat sedan förra året. Behörigheten ligger nu på 81,4 procent för samtliga elever. En rejäl ökning jämfört med förra året då behörigheten låg på 78,8 procent. Sommarskolan, som ännu inte är medräknad i årets sammanställning, kan höja den totala behörigheten ytterligare något.

Fakta

Meritvärdet för varje elev ligger till grund för ansökan till gymnasieskolan och baseras på elevens betyg i 17 ämnen. Max meritvärde är 340 poäng.

Meritvärdet för de 1245 stycken niondeklassare på Linköpings kommunala skolor har ökat från förra årets 218,2 poäng till årets 221,6.

Se tabell i bifogat dokument. 

Kontakter

Christel Horsak, skolchef, telefon: 013-26 26 54.

Dokument

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum