Familjebostäder

Rekordhög uthyrningsgrad på Rinkebystråket

Dela

Familjebostäder fortsätter att bredda hyresgästmixen på Rinkebystråket och året har inletts med välkomnandet av fem nya hyresgäster. Uthyrningsgraden är nu rekordhög med 3643 uthyrda kvm och de nya hyresgästerna förväntas bidra till en ökad dagpublik i området.

Foto: Carl Bredberg
Foto: Carl Bredberg

Från och med juni månad räknar Familjebostäder med att 3643 kvadratmeter är uthyrt, vilket motsvarar drygt 93 procent av lokalerna.

– Nu börjar Rinkebystråket att frodas, trots tuffa tider. Detta efter ett hårt arbete genom att aktivt söka upp nya hyresgäster, med idéer som fungerar långsiktigt och ekonomiskt. På ett år har vi gått från en uthyrningsgrad på 50 procent, till över 90 procent idag. Mer liv och rörelse i centrala Rinkeby är också viktigt för tryggheten i området, säger Dennis Wedin, borgarråd och ordförande för Familjebostäder.

– Fokus sedan årsskiftet har legat på att hitta hyresgäster vars verksamheter kan bära sig långsiktigt, bland annat genom till exempel offentlig finansiering, säger Samra Tesfamariam, lokalförvaltare på Familjebostäder.

Kvinnlig gemenskap, jobbcoachning och Framtidens hus

Bland de hyresgäster som flyttat in i år hittar vi bland annat Taste of Africa Coffee. Den 1 mars öppnade ett café med kvinnlig gemenskap och utbildningsverksamhet på Rinkebystråket 105. Verksamheten kommer bland annat att anordna studiecirklar i samarbete Medborgarskolan Stockholm på teman inom kultur och mångfald.

I mars välkomnade vi även Orient Konsult till en lokal på 135 kvm, en verksamhet som jobbar med stöd och matchning samt jobbcoachning för privatpersoner. Lokalerna kommer att inrymma både klassrum och kontor. Orient Konsult vänder sig till en bred målgrupp i närområdet.

Strax efter årsskiftet öppnade även Savana, en östafrikansk inredningsbutik på Rinkebystråket 68, där de hyr 59 kvm lokalyta med fokus på inredningstrender från Eritrea och Etiopien.

Den 1 juli i år flyttar även Elegant Eyes, en optikerverksamhet in hos oss på Rinkebystråket. Lokalen mäter 70 kvm. Elegant Eyes kommer förutom försäljning av glasögon och solglasögon till alla åldersgrupper att tillhandahålla undersökningar för linser och glasögon till konkurrenskraftiga priser.

I höst öppnar Framtidens hus på Rinkebystråket 93 i en lokal på 372 kvm. Det är Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som vi upplåter lokalen till Framtidens Hus som är en aktivitetsbaserad verksamhet för ungdomar.

 

Fakta Rinkebystråket

Invigning: september 2016
Antal lokaler totalt: 35
Antal tomma lokaler: 1
Antal kvadratmeter uthyrt: 3643 (93%)
Antal kvadratmeter vakant: 257 (7%)

Kontakter

Bilder

Foto: Carl Bredberg
Foto: Carl Bredberg
Ladda ned bild

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Vi tar klivet in i framtiden med bostäder som är energisnåla och uppkopplade. Vi förbättrar möjligheterna att leva utan bil – med bilpooler och bra service för cyklar. Vi lägger mer tid på utemiljöer, portar och källare för att det ska vara tryggt överallt. Vi bygger inte bara hus. Vi bygger hem – för dagens och morgondagens stockholmare.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

Familjebostäder bygger 126 lägenheter i Älvsjöstaden med flera mobilitetsåtgärder12.7.2021 08:44:14 CEST | Pressmeddelande

I augusti startar bygget av 126 hyresrätter i kvarteret Kabelverket 19 i Älvsjöstaden. Första inflyttning beräknas ske under 2023. Älvsjöstaden är Familjebostäders största stadsutvecklingsområde i Älvsjö om sammanlagt cirka 1 500 bostäder i flera etapper. Här omvandlas tidigare fabriks- och industrimark till stadskvarter nära grönområden och pendeltåg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum