Arla

Rekordhögt mjölkpris till Arlabönder

Dela

Arla höjer nu priset till Arlabönderna för deras mjölk för att kompensera för de stora kostnadsökningarna på gårdarna.

I juni rekordhöjer Arla priset till Arlabönderna för deras mjölk.
I juni rekordhöjer Arla priset till Arlabönderna för deras mjölk.

Priset bönderna får för mjölken av Arla höjs i juni med 51,5 öre till 557,9 öre per kilo för konventionell mjölk och till 619,4 öre per kilo för ekologisk mjölk – högre än någonsin.

– Mjölkböndernas marginaler är små och de senaste månaderna har inneburit enorma kostnadsökningar för bränsle, energi och el. Men också för handelsgödsel och andra insatsvaror, säger Arla Sveriges vd Kai Gyllström och fortsätter:

– Dessutom har det blivit ännu tydligare att samhället behöver hjälpas åt för att säkra svensk livsmedelsproduktion. Därför är det viktigt och bra att vi även i juni kan höja mjölkpriset till våra ägare, så att de kan fortsätta driva sina gårdar och bidra till att det erbjuds ett brett utbud av goda och näringsrika livsmedel i svenska butiker.

A contopriset ligger närmast det löpande priset som Arlabönderna får utbetalt under året. Det kommuniceras varje månad.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

I juni rekordhöjer Arla priset till Arlabönderna för deras mjölk.
I juni rekordhöjer Arla priset till Arlabönderna för deras mjölk.
Ladda ned bild

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

 

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 8 900 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. I dag har Arla tolv mejerier i Sverige som drivs till 100 procent på grön el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum