Resia AB

Rekordintresse för romantiska julshoppingresor till London

Dela

På söndag den 6 november tänds julbelysningen på Oxford Street i London. Det blir startskottet för Londons populära julhandel, som i år förväntas slå alla rekord tack vare det låga pundet. Bokningarna till London i november och december har en ökning på 30 procent jämfört med samma period 2015. Romantiska julshoppingresor utan barn är det som lockar mest bland svenskarna. Det visar bokningsstatistik från Resia.

Jul på Oxford Street
Jul på Oxford Street

– Vi ser ett rekordstort intresse för romantiska julshoppingresor till London i år. Allt fler svenskar vill uppleva julen i London tillsammans med sin partner innan julstressen sätter igång här hemma. London ligger alltid i topp när det gäller julshopping, men i år lockar det svaga pundet såklart ännu fler svenskar. Man ska inte vänta för länge med att boka sin resa, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

I år märker även VisitBritain av ett rekordintresse för julresor till London. I fjol besökte 97 199 svenskar Storbritannien under oktober till december – i år förväntas siffran överstiga långt över 100 000. Enligt VisitBritain är Winter Wonderland den mest populära julmarknaden att besöka medan Regent- och Oxford Street är de mest populära gatorna att julshoppa på. I år fyller Winter Wonderland också 10 år.

– Det finns inte många andra städer som slår London om man vill komma i julstämning och köpa julklappar. Stämningen i Winter Wonderland är magisk. Här finns attraktioner, skridskoåkning samt marknadsstånd med delikatesser och varma drycker. I år kommer utbudet vara ännu större med tanke på 10-årsjubileet, säger Helena Hansson, kommunikationschef på VisitBritain.

Tio-i-topp weekendstäder före jul*

1. London, 2. New York, 3. Köpenhamn, 4. Berlin, 5. Prag, 6. Barcelona, 7. Wien, 8. Rom, 9. Amsterdam, 10. Paris. * Topplistan är baserad på Resias försäljning av weekendresor med avresa i november och december.

Jul i London – de mest populära platserna (enligt Resias London-specialister)

1. Winter Wonderland i Hyde park – ett magiskt vinterland med attraktioner, skridskoåkning och marknadsstånd. Öppnar den 18 november.

2. Oxford Street – julbelysning med 1 800 snöbollar som tänds den 6 november.

3. Regent Street – en känd gata som glimrar extra mycket runt jul. Julbelysningen tänds den 17 november och firas med stor uppståndelse, fyrverkeri och festligheter.

4. Carnaby Street (Soho) – gatorna lyses upp av stora discobollar. Festligheter och musik under temat ”All about party” när ljusen tänds den 12 november.

5. Harrods – fantastisk julskyltning och en julavdelning som man inte kan missa. 

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Jul på Oxford Street
Jul på Oxford Street
Ladda ned bild

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum