Resia AB

Rekordlåga priser till solen när svenskarna fokuserar på fotboll

Dela

En rekordvarm sommar och ett framgångsrikt fotbolls-VM gör att många svenskar är nöjda på hemmaplan. Detta resulterar i riktiga låga priser söderut, så är det någon gång man ska fynda resor är det nu. Vem vet hur länge värmen här hemma stannar?

– Vid den här tiden på året brukar resorna till bland annat Medelhavet ligga på betydligt högre priser. På grund av den varma svenska sommaren har priserna inte stuckit iväg som de brukar. Och när våra grabbar borta i Ryssland fortsätter att leverera är det många svenskar som liksom sommaren 1994 stannar hemma och njuter. Varför inte passa på att fynda en resa för att komma bort från vardagssysslorna? Platser som visar fotbolls-VM finns på i stort sett alla resmål, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Varmt på hemmaplan betyder billiga resor

Det är ganska naturligt att färre vill resa utomlands när värmen slår till härhemma. Det gör att utbudet på resor är stort och priserna sjunker drastiskt. En bra regel är att boka när det är soligt hemma och på samma sätt är det bra att undvika att boka när regnet öser ner i Sverige. Priserna ändras direkt.

Halva priset jämfört med samma period förra året

Priserna till solen förra sommaren sköt i höjden på grund av det dåliga vädret på hemmaplan. En hel del svenskar blev nästintill desperata och betalade stora summor för en vecka i solen. Många var därför ute i god tid för att solsäkra årets semester. De som inte gjort det kan hitta rekordlåga priser till i stort sett samtliga destinationer om man bokar just nu. Det vill säga när solen skiner här hemma. I många fall ligger priset på resorna i sommar på under halva priset jämfört med samma period förra året.

– Jag har jobbat i resebranschen i 15 år och jag kan inte minnas att priserna varit så här fördelaktiga under högsommaren någonsin. Vad sägs om flygresor till bland annat Mallorca och olika platser i Grekland för 299 kronor? Det finns i dagsläget platser från såväl Kalmar som Göteborg, Köpenhamn och Stockholm. En veckas resa med ospecificerat boende till Turkiet eller Grekland kostar just nu cirka 1400 kronor från flera olika flygplatser. Föredrar man att veta vilket hotell man ska bo på kostar resorna istället runt 2000 kronor för en vecka. Jag hörde flera kunder som betalade över 7000 kronor för en liknande resa förra sommaren, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Högre priser när VM är slut

Många svenskar känner sig nöjda med att njuta av den svenska sommarvärmen och samtidigt fascineras av de svenskar grabbarnas framgångar i Ryssland. Men när Sveriges VM-resa tar slut och värmen här hemma ger med sig är risken stor att priserna utomlands ökar, då fler svenskar kommer vilja solsäkra resten av sommaren och förhoppningsvis fira Sveriges VM-guld.

*Svenskarnas mest bokade charterdestinationer i sommar

 

 1. Palma de Mallorca (1)
 2. Chania , Kreta (2)
 3. Rhodos stad (6)
 4. Split, Kroatien (3)
 5. Larnaca, Cypern (4)
 6. Antalya (ny)
 7. Kos stad (7)
 8. Heraklion, Kreta (8)
 9. Zakynthos stad (9)
 10. Preveza (ny)

*Svenskarnas mest bokade destinationer med reguljärflyg i sommar

 1. London (1)
 2. Barcelona (2)
 3. New York (3)
 4. Malaga (6)
 5. Prag (8)
 6. Rom (9)
 7. Alicante (7)
 8. Paris (ny)
 9. Palma de Mallorca (10)
 10. San Francisco (4)

*Listorna är baserade på hittills bokade resor med avresa 1 juni – 31 augusti 2018, med förra årets placering inom parentes.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30:00 CESTPressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum