SKODA Sverige

Rekordmånga ansökningar till ŠKODA Cycling Team

Dela

För fjärde året i rad rekryterar ŠKODA 15 nya cyklister till ŠKODA Cycling Team, där bilföretaget ger medlemmarna alla förutsättningar för att bli så bra cyklister som möjligt för en säsong genom professionell support, fystester och högklassig utrustning. Till 2018 års lag är intresset större än någonsin - med fler än 2 100 ansökningar.

I ŠKODA Cycling Team samlar ŠKODA Sverige varje år 15 nya cyklister som vill uppleva sin livs cykelsäsong. Med maximal support, individuella träningsupplägg signerade proffstränaren Mattias Reck, cyklar från Canyon, innovativ näring från Maurten och utrustning från såväl POC som Garmin ges de nya rekryterna i ŠKODA Cycling Team alla tänkbara förutsättningar för att bli så snabba som möjligt – allt för att tillsammans cykla Vätternrundans 30 mil på under åtta timmar.

ŠKODA Cycling Team grundades 2014 och har sedan dess positionerat både sig själv och varumärket ŠKODA i främst cykel-Sverige, vilket inte minst visas av de 2 100 personer som ansökt om en plats i årets lag - som dessutom innebär fjärde året i rad av rekordmånga ansökningar.
Teamet består av, förutom de 15 rekryterna som årligen förnyas, lika många handplockade ambassadörer som coachar och hjälper de nya rekryterna. Allt för att de tillsammans ska cykla Vätternrundan på under åtta timmar – en medelhastighet på nära 40 km/h.

ŠKODA Sverige är dessutom huvudsponsorer till Vätternrundan - världens största motionslopp för cyklister - och på internationell nivå sponsrar biltillverkaren såväl Tour de France, ett av världens största idrottsarrangemang, samt spanska La Vuelta. ŠKODA har som företag ett starkt cykelarv då företaget grundades 1895 med just cykeltillverkning och har sedan dess värnat sporten och cyklisterna – och med ŠKODA Cycling Team ges 15 av Sveriges cyklister chansen att prova på proffskänslan och få sin livs cykelsäsong.
- Det är naturligtvis otroligt glädjande och inspirerande att se det stora intresset för ŠKODA Cycling Team. Med årets 2 100 ansökningar har vi fyra år i rad haft rekordmånga ansökningar och nu pågår ett intensivt arbete med att utvärdera alla ansökningar och sätta samman 2018 års ŠKODA Cycling Team, säger Erik Gustafsson, sponsoransvarig inom ŠKODA Sverige.

Målet med ŠKODA Cycling Team är att skapa en stark gemenskap, utan att nödvändigtvis alla behöver vara starka individer från början. Till teamet söker ŠKODA medlemmar som representerar hela Sverige genom geografisk spridning, jämn könsfördelning och naturligtvis bredd i ålder, allt för att skapa en dynamisk grupp med motionärer som tillsammans höjer sin prestation till nya nivåer.
De nya medlemmarna i ŠKODA Cycling Team 2018 presenteras under februari, därefter väntar en intensiv period med fystester, träningsläger och coachning – allt för att medlemmarna i juni ska stå redo för ett snabbt varv runt Sveriges näst största sjö; Vättern.

Följ gärna 2018 års ŠKODA Cycling Team på www.welovecycling.se

Kontakter

Bilder

Om

SKODA Sverige
SKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ SKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SKODA Sverige

ŠKODA SCALA vinner eftertraktade Red Dot Award1.4.2019 09:08:37 CESTPressmeddelande

Redan före lansering har ŠKODA SCALA erhållit sitt första hedersbetyg. En jury bestående av 40 internationella experter har belönat den nya kompaktmodellen med prestigefyllda Red Dot Award 2019 i kategorin produktdesign. Detta är den 13:e gången det tjeckiska bilmärket har fått denna eftertraktade utmärkelse. SCALA är den första produktionsmodellen inom ŠKODAs nya designspråk som kommer att definiera utseendet för framtida modeller.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum