TrafikverketTrafikverket

Rekordmånga arbeten i Stockholmstrafiken i sommar

Dela

Rekordmånga satsningar i Stockholm påverkar resandet under 2017. När Trafikverket stänger tågtrafiken för inkoppling av den nya pendeltågstunneln, sätter SL in extra avgångar i tunnelbanan för att underlätta för resenärerna. Det är ett exempel på hur vi samverkar i Stockholm.

Det blir stora avstängningar för tågtrafiken i Stockholm i sommar. Dels mellan Jakobsberg och Sundbyberg, där Trafikverket bygger ut Mälarbanan till fyrspårig järnväg, dels mellan Stockholm C och Älvsjö, när Trafikverket kopplar in de två nya pendeltågspåren i Citybanan inför trafikstarten den 10 juli.

Båda projekten kommer att ge utökad kapacitet för tågtrafiken.

SL:s arbeten med Söderströmsbron, Tvärbanans sammankoppling, Saltsjöbanans upprustning, och utbyggnaden av Roslagsbanan innebär också ersättningstrafik som planeras i samverkan med Stockholms stad och kommunerna.

– Utifrån resenärens behov av att resa i Stockholmsregionen samtidigt som vi förbättrar infrastrukturen, har SL tillsammans med sina trafikutövare, kommuner och andra intressenter tagit fram attraktiva resealternativ som inkluderar både ersättningsbussar, förstärkt tunnelbana, båtturer och förstärkt ordinarie busstrafik, säger Sara Catoni, biträdande förvaltningschef, SL.

Stockholms stad fortsätter sin satsning på att bli en ännu bättre cykelstad. Flera stora cykelprojekt pågår i sommar och under byggtiden påverkas biltrafiken.

 – Stockholm växer och det är bra, men när det byggs så mycket är det viktigt att minimera störningarna genom koordinering av projekt. Störningarna från varje projekt måste hållas så små som möjligt, säger Jonas Eliasson, trafikdirektör på Stockholms stad.

Arbetet med att samordna infrastrukturarbeten och minimera störningar görs med hjälp av en gemensam tidplan för Trafikverket, Trafikkontoret, Trafikförvaltningen, Solna stad och Nacka kommun.

Material från pressträffen finns på:

www.trafiken.nu/arbeten2017

 

För en komplett lista över sommarens arbeten i Stockholmtrafiken, kontakta:

Thomas Pihl, 070-279 14 77, thomas.a.pihl@trafikverket.se

Kontakter

För övriga frågor om de olika projekten, kontakta:

Trafikverkets pressjour 0771-311 500
Trafikkontoret, Stockholms stad: 08-508 262 82
SL:s presstjänst, 08-6861550
Pressansvarig, Nacka kommun, 08-7189127
Pressansvarig, Solna stad, 08-746 12 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum