Trafikverket

Rekordmånga arbeten i Stockholmstrafiken i sommar

18.5.2017 10:30 | Trafikverket

Dela

Rekordmånga satsningar i Stockholm påverkar resandet under 2017. När Trafikverket stänger tågtrafiken för inkoppling av den nya pendeltågstunneln, sätter SL in extra avgångar i tunnelbanan för att underlätta för resenärerna. Det är ett exempel på hur vi samverkar i Stockholm.

Det blir stora avstängningar för tågtrafiken i Stockholm i sommar. Dels mellan Jakobsberg och Sundbyberg, där Trafikverket bygger ut Mälarbanan till fyrspårig järnväg, dels mellan Stockholm C och Älvsjö, när Trafikverket kopplar in de två nya pendeltågspåren i Citybanan inför trafikstarten den 10 juli.

Båda projekten kommer att ge utökad kapacitet för tågtrafiken.

SL:s arbeten med Söderströmsbron, Tvärbanans sammankoppling, Saltsjöbanans upprustning, och utbyggnaden av Roslagsbanan innebär också ersättningstrafik som planeras i samverkan med Stockholms stad och kommunerna.

– Utifrån resenärens behov av att resa i Stockholmsregionen samtidigt som vi förbättrar infrastrukturen, har SL tillsammans med sina trafikutövare, kommuner och andra intressenter tagit fram attraktiva resealternativ som inkluderar både ersättningsbussar, förstärkt tunnelbana, båtturer och förstärkt ordinarie busstrafik, säger Sara Catoni, biträdande förvaltningschef, SL.

Stockholms stad fortsätter sin satsning på att bli en ännu bättre cykelstad. Flera stora cykelprojekt pågår i sommar och under byggtiden påverkas biltrafiken.

 – Stockholm växer och det är bra, men när det byggs så mycket är det viktigt att minimera störningarna genom koordinering av projekt. Störningarna från varje projekt måste hållas så små som möjligt, säger Jonas Eliasson, trafikdirektör på Stockholms stad.

Arbetet med att samordna infrastrukturarbeten och minimera störningar görs med hjälp av en gemensam tidplan för Trafikverket, Trafikkontoret, Trafikförvaltningen, Solna stad och Nacka kommun.

Material från pressträffen finns på:

www.trafiken.nu/arbeten2017

 

För en komplett lista över sommarens arbeten i Stockholmtrafiken, kontakta:

Thomas Pihl, 070-279 14 77, thomas.a.pihl@trafikverket.se

Kontakter

För övriga frågor om de olika projekten, kontakta:

Trafikverkets pressjour 0771-311 500
Trafikkontoret, Stockholms stad: 08-508 262 82
SL:s presstjänst, 08-6861550
Pressansvarig, Nacka kommun, 08-7189127
Pressansvarig, Solna stad, 08-746 12 00

Om

Följ Trafikverket

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Trafikverket

Pressinbjudan Trafikverket har förbättrat säkerheten längs väg 597 genom Björsbyn18.5.2017 13:25

Den 19 maj inviger Trafikverket den 4,3 km långa gång- och cykelvägen längs väg 597 mellan Reveln och Sinksundet, genom Björsbyn. Gång- och cykelvägen är dels friliggande och dels åtskild med kantsten. Passager och refuger ger säkrare övergångar för oskyddade trafikanter. Vägen har även förbättrats för fordonstrafik. Linjemålning återstår och görs under våren 2017. Tid och plats: Fredagen den 19 maj 2017 kl. 15.00–16.30 vid fotbollsplanen i Björsbyn. Besökare har möjlighet att genomföra en cykelutmaning och delta i tipspromenad. På plats deltar Arnold Vonkavaara, regional direktör, Trafikverket och Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun.   BakgrundBjörsbyn ligger nära Luleå och främst stadsdelen Porsön med affär, vårdcentral, skola, kyrka och universitet. I Björsbyn finns en välbesökt fotbollsplan och ett antal stall med många unga medlemmar. Innan den nya gång- och cykelvägen byggdes fanns ett behov av att kunna gå eller cykla mellan platserna och trafikmiljön längs Björsbyv

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.Besök vårt nyhetsrum