Järfällahus

Rekordmånga får sommarjobb hos Järfällahus

Dela

Järfällahus satsar på att anställa fler ungdomar än vanligt den här sommaren. Mer än tre gånger så många sommarjobbare jämfört med förra året anställs för att utföra arbetsuppgifter som ska bidra till att öka trivseln och tryggheten i bostadsområdena.

Järfällahus samverkar med Järfälla kommun för att ungdomar ska få möjlighet till sommarjobb. I år är det totalt 32 ungdomar mellan 16 och 18 år som får sommarjobb hos Järfällahus. Förra året tog man emot nio ungdomar, men i år är det mer än tre gånger så många. Dessutom är ungdomarna barn till boende i Järfällahus fastigheter.

- Ett sommarjobb är ofta det första mötet med arbetsmarknaden för unga, samtidigt som engagemanget för bostadsområden och utbytet mellan ungdomar ökar. Det är ett exempel på hur vi som fastighetsbolag tar ett socialt ansvar, säger Jennie Sahlsten, vd på Järfällahus.

Sommarjobben finns inom Järfällahus fyra fastighetsskötarteam: Snapphanevägen, Söderhöjden, Drabantvägen och Termovägen. I samarbete med våra fastighetsskötare kommer ungdomarna bland annat att få utföra arbetsuppgifter som ska bidra till att öka trivseln och tryggheten i bostadsområdet som att städa och plocka skräp, trädgårdsskötsel, men det kan också vara enklare måleri- och reparationsarbeten.

- Många branscher kan inte erbjuda lika många sommarjobb i år på grund av coronapandemin. Då känns det extra roligt att det blir tvärt om hos oss. Vi satsar på att kunna erbjuda fler jobb för ungdomar än vanligt. Eftersom sommarjobbarna framför allt arbetar utomhus och inte har direkt kontakt med hyresgäster kan jobben också anpassas efter coronasituationen, säger Lars Jonasson, förvaltningschef på Järfällahus.

Sommarjobbarna delas upp på två perioder, där 16 ungdomar jobbar 3 veckor. Den första perioden är mellan 14 juni - 2 juli och den andra är mellan 5 juli – 23 juli.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Järfällahus
Järfällahus
Drabantvägen 2
17750 Järfälla

08 - 580 836 00https://www.jarfallahus.se

Järfällahus AB är Järfällas kommunägda fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar 5 750 lägenheter, 4 653 fordonsplatser och 490  kommersiella lokaler i Järfälla kommun - från Barkarby i söder till Stäket i norr. www.jarfallahus.se

Följ Järfällahus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfällahus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum