Håll Sverige Rent

Rekordmånga plockar skräp på lördag - redan över 125 000 anmälda

Dela

På lördags är det dags för den årliga Håll Sverige Rent-dagen, då tusentals människor som tröttnat på nedskräpningen bokstavligen tar saken i egna händer - och i år slår kampanjen rekord!

Foto: Emma Grann/HSR
Foto: Emma Grann/HSR

- 2020 hade vi över 80 000 anmälda, och visst hade vi siktat på fler deltagare i år. Men att vi två dagar innan Håll Sverige Rent-dagen skulle ha över 125 000 anmälda var mer än vi vågats hoppas på. Det känns helt fantastiskt att skräpplockning verkligen blivit en folkrörelse! säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

På Håll Sverige Rents hemsida kan du i realtid se hur många som anmält sig. Där hittar du också information om de event som anordnas i din region: https://hsr.se/hitta-event

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day, då miljontals människor över hela världen alltså är ute samma dag och plockar skräp. 

Sedan den 25 augusti har man kunnat anmäla sig själv, en mindre grupp, eller skapa ett (öppet eller stängt) event. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Emma Grann/HSR
Foto: Emma Grann/HSR
Ladda ned bild

Länkar

Om

Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

 

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

135 000 engångsmuggar slängdes på marken under en vecka28.9.2021 10:09:00 CEST | Pressmeddelande

Var tredje svensk i åldern 18 till 29 år köper mat, dryck eller snacks i farten dagligen eller flera gånger i veckan. Vanligast är att man köper någon form av snabbmat, följt av kaffe. Enligt den nationella skräpmätningen som Håll Sverige Rent gjorde sommaren 2020 slängs cirka 135 000 engångsmuggar på marken på en vecka. Skulle vi anta att beteendet ser likadant ut över hela året skulle det resultera i drygt 7 miljoner engångsmuggar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum