Resia AB

Rekordmånga svenskar till fjällen på sportlovet

Dela

Årets sportlovsveckor lockar rekordmånga svenskar till de svenska och norska fjällen. Antalet bokningar har ökat med 30 procent jämfört med 2016 och man går mot en riktig toppsäsong. Skidanläggningarna i Sälen är som vanligt mest populära, men Trysil är skidorten som i år ökar mest under sportlovet. Det visar färsk statistik från skidarrangören Bengt-Martins, som är en del av Resia Travel Group.

(Källa: Matton)
(Källa: Matton)

– Vi går mot en riktig rekordsäsong när gäller sportlovet. De svenska och norska fjällen är helt enkelt så bra och man behöver inte åka till Alperna för att njuta av riktigt fin skidåkning. Dessutom är den svenska kronan starkare än den norska, vilket självklart bidrar till den stora ökningen. Är man ute efter en alpin känsla är Trysil ett mycket bra alternativ just nu och även barnfamiljerna har på allvar upptäckt ”den norska Alporten”, säger Lars Olsson, marknadschef på Bengt-Martins.

Den 30-procentiga ökningen är baserad på skidresor som ska göras under vecka 7 till 10. Förutom Trysil är det Sälen och norska Skeikampen som har ökat mest i antalet bokade resor under sportlovet. Bland skidorterna i Sälen är det Lindvallen/Högfjället, Tandådalen/Hundfjället och Stöten som hamnar högt upp på topplistan. Även Idre fjäll och barnvänliga Branäs är populära skidorter på årets sportlov.

– Att skidsemestra i Sverige och Norge är enkelt och lättillgängligt samtidigt som kvaliteten på anläggningarna är i toppklass. Om man vill kunna släppa iväg sina barn i backarna är det de svenska och norska fjällen som gäller. Här kan man vara säker på att boendet och restaurangutbudet är bra, att backarna är bra pistade och att säkerhetstänket på anläggningarna är på topp, säger Lars Olsson.

Topplista sportlovet – mest bokade skidorterna
1. Sälen 2. Trysil, 3. Skeikampen, 4. Idre Fjäll, 5. Stöten

*Bokningsstatistiken ovan är baserad på skidresor som ska göras under veckorna 7-10 (Bengt-Martins).

För mer information, kontakta gärna:
Lars Olsson, marknadschef Bengt-Martins, telefon: 0708-15 43 75, e-post: lars.olsson@bengt-martins.se
Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

http://www.bengt-martins.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

(Källa: Matton)
(Källa: Matton)
Ladda ned bild

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum