BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Rekordmånga vill baka för Bris

Dela

För tredje året i rad bakas det för en god sak i skolor och förskolor runt om i Sverige. Med närmare 300 deltagande klasser har kampanjen där barn hjälper andra barn tagit fart – och engagemanget sprider sig.

I år sker Baka för en god sak den 20 oktober och konceptet för insamlingen är enkelt: barn på förskolor, skolor och fritidshem bakar, säljer sina bakverk och skänker sedan pengarna till Bris. På så vis gör de en insats för andra barn som behöver någon som lyssnar, stöttar och hjälper till när livet är svårt. En insats som är särskilt viktigt i dessa tider då Bris fyller en extra viktig funktion. 

Under sommaren har Bris kuratorer haft 37 procent fler samtal med barn via chatt, mejl och telefon. Ämnen som dominerat i barns samtal har varit nedstämdhet, familjen och familjekonflikter, att vara ung, vänner och att känna ångest.

– Baka för en god sak ger barn en ökad förståelse för att det finns andra barn i Sverige som inte mår bra och behöver stöd. Det är fantastiskt att se att engagemanget i skolorna har ökat och att det finns en vilja bland barn att hjälpa andra barn, säger Thomas Örnebjär, sponsringsansvarig på Bris.

297 skolor och förskolor har anmält att de deltar i evenemanget den 20 oktober, men det går naturligtvis lika bra att vara med och baka en senare dag på året också.

– Vi på Bris är glada över att Baka för en god sak nu arrangeras för tredje året i Sverige och hoppas naturligtvis att traditionen håller i sig, så att detta blir en dag då barn och vuxna pratar om barnets rättigheter på förskolor och skolor i hela Sverige, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Vill du veta om det finns en deltagande förskola eller skola i din kommun?

Kontakta Thomas Örnebjär: thomas.ornebjar@bris.se, 070-160 88 28.

Baka för en god sak har startats efter en dansk förebild. Det danska projektet ”Bag för en Sag” grundades 2005 och är idag Danmarks största event. Pengarna samlas in till Bris motsvarighet BørneTelefonen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Ny rapport om barn och fysisk aktivitet: Barn vill röra på sig mer. Varför hindrar vi dem?5.11.2020 06:45:00 CETPressmeddelande

Trots att det är väl känt att fysisk aktivitet är en förutsättning för barns hälsa, så begränsas idag barns möjligheter till rörelse. Samtidigt som barn själva uppger att de vill röra på sig mer än de gör idag. I den nya rapporten ”De säger att vi inte rör på oss” uppmanar Bris samhället att inkludera barns egna behov och önskemål i skolan, på fritiden och i stadsplaneringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum