EFN Ekonomikanalen

Rekordmånga vill jobba i fjällen i vinter

Dela

Att säsongsarbeta i de svenska fjällen har länge varit en väg till sysselsättning och värdefull arbetslivserfarenhet för unga svenskar. I år har över 3 000 personer sökt jobb på skidturismföretaget Skistars svenska destinationer. Det är rekord enligt företaget. 750 av de sökande kommer att erbjudas jobb.

Skidort. Foto: Harrison Moore, Unsplash, CC-licens.
Skidort. Foto: Harrison Moore, Unsplash, CC-licens.


"De populäraste tjänsterna att söka till är liftvärdar, skidlärare eller att jobba med någon av de barnprodukter som vi har", säger Camilla Sundqvist, HR-ansvarig på Skistar, till EFN Ekonomikanalen.

Skistar följer avtalet med hotell- och restaurangfacket och enligt det kan den som fyllt 20 år tjäna 127 kr i timmen plus OB. Bolaget söker efter flera olika kompetenser.

"Vi söker efter olikheter så vi kollar om man är utåtriktad, flexibel, trivs med att jobba ute och att man gillar att utvecklas och vågar lite utmaningar", säger Camilla Sundqvist.

De allra flesta som säsongsjobbar på Skistars destinationer – däribland Sälen, Åre och Vemdalen – är unga människor.

"Vi är en av Sveriges största arbetsgivare för unga och har de sensate tio åren anställt ungefär 11 000 ungdomar i åldern 18 till 24 år", berättar Camilla Sundqvist.

I EFN:s inslag går det att se mer om hur det är att säsongsjobba i fjällen och hur Skistar går till väga när de rekryterar. 

Se hela inslaget här (2:19min, nytt fönster)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Skidort. Foto: Harrison Moore, Unsplash, CC-licens.
Skidort. Foto: Harrison Moore, Unsplash, CC-licens.
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, reklamfri och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal tre år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Med våra fem lokalredaktioner är vi Sveriges enda rikstäckande ekonomikanal. Vi är stationerade i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Se oss på EFN.se och i sociala medier.

Länka gärna till vårt material. 

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum