PR Direkt

Rekordmånga vill köpa båt 2021 - Låna, köpa eller hyra?

Dela
Precis som under det föregående året är det rekordmånga som velat köpa båt i sommar. Varför är väl inte att ifrågasätta. När de allra flesta svenskar varit begränsade till hemmet och stannat inom Sveriges gränser har de valt att uppfylla sina båtdrömmar en gång för alla.

Men att köpa båt är inte bara något vem som helst kan göra utan vidare. En ny båt kostar en hel del pengar. Det är inte bara själva inköpet som kostar – det påkommer andra kostnader efterhand också. Bensin till båtar kostar pengar, så väl som tillbehör, reparationer och båtplatser i hamnar.

En båt, åtminstone en större variant, är en investering för livet. Så när lagerhyllor gapar tomma hos båthandlare och verkstäder undrar man ju om alla nya båtköpare verkligen tänkt så långt.

Köpa själv, låna till finansiering eller hyra en båt?

Om du är en av de många svenskar som överväger att införskaffa en båt i år finns det ett par olika sätt att gå till väga. Det billigaste alternativet är, som vanligt, att själv köpa båten. Det vill säga om du har den ekonomi som krävs för att själv kunna betala en båt med kontanter.

Du kan även göra din båtdröm verklig genom att låna pengar för att finansiera båten. Du kan hitta båtlån på Matchbanker Norge och jämföra de olika alternativen tills du hittar ett lån som passar dig bäst. Det bästa båtlånet är såklart det lån med lägst ränta och schysstast villkor.

Sist men inte minst kan du även hyra en båt. Det kan vara ett smart drag för dig som ännu inte är helt säker på dina drömmar. Då kan du testa om båtlivet faktiskt är något för dig innan du köper en själv. Genom att hyra en båt betalar du en månatlig eller årlig kostnad och kan slippa bekymra dig om större och löpande utgifter.

Vad kostar det att ha båt?

I år har priset på både nya och begagnade båtar ökat i och med den stigande efterfrågan. Man ska därför räkna med att betala mer i år än vad man kanske behövt lägga ut för bara några år sen. Naturligtvis skiljer sig kostnaderna åt beroende på vilken båttyp man önskar, så väl som dess storlek och skick. Men man kan fortfarande estimera ungefär hur mycket det går åt.

Nästan hälften av alla fritidsbåtar kostar under 20 000 kronor. Varav man ska räkna med att en segelbåt kostar omkring 10 000 kronor årligen, plus eventuella avgifter. 

Utöver båtens pris ska man inte glömma att man måste finansiera ting som båtplats och vinterförvaring. En mindre båt behöver inte överstiga ett årligt belopp på 5000 kronor varav en större båt kan kosta mellan 10 000 och 20 000 årligen!

En försäkring bör täcka allt från ansvarsförsäkring, bogseringshjälp samt stöld och brand. En försäkring ligger oftast mellan en tusenlapp och några tusen årligen. Du vill inte betala för mycket för en försäkring, men du vill samtidigt ha en försäkring som täcker det den skall.

Underhåll är givetvis också något som kostar några tusenlappar årligen. En stor båt kostar såklart mer än en mindre. Underhåll inkluderar ting som bottenfärg och vax, men även reparationer och reservdelar.

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum