Högskolan i Halmstad

Rekordökning av antalet sökande till Högskolan i Halmstad

Dela

Högskolan i Halmstad har fått rekordmånga ansökningar till höstterminen 2020. En första analys av årets ansökningssiffror visar också att Högskolan i Halmstad har den största ökningen av alla större högskolor och universitet när det gäller förstahandssökande till program, vilket är den största och viktigaste delen av antagningen för lärosätena.

Totalt har 23 027 personer sökt till Högskolan i Halmstads program och kurser hösten 2020, en ökning med 31 procent jämfört med förra året – att jämföra med den genomsnittliga ökningen i riket som ligger på 13 procent. Socionomprogrammet, som nu ges för första gången, har lockat hela 1 914 sökande, vilket gör det till det enskilt mest sökta programmet på Högskolan i Halmstad.

– Det är väldigt glädjande siffror och ett gott betyg åt Högskolan i Halmstad att så många vill studera hos oss. Ett skäl är naturligtvis den väntade lågkonjunkturen, men eftersom vi ökar så mycket mer än riksgenomsnittet, ser jag också att det hänger ihop med att vi har attraktiva program med hög kvalitet, som vi de senaste åren också har gjort en särskild satsning på att marknadsföra. Vi blev också utsedda till Årets studentstad 2019–2020, vilket har gett god publicitet, säger Högskolans rektor Stephen Hwang.  

Ökat intresse även bland internationella sökande

Även antalet internationella ansökningar till Högskolan i Halmstad visar en positiv trend. Framför allt ses en ökning av antalet förstahandssökande jämfört med i fjol, med en uppgång på 10,5 procent. Antalet antagna till fristående kurser har också ökat, med 38 procent. 

– Vi fortsätter att arbeta aktivt med vår närvaro internationellt och det senaste året har vi gjort en extra satsning på digital marknadsföring för att nå ut till en bredare målgrupp. Vi har även utvecklat samordningen av våra nationella och internationella marknadsföringsaktiviteter för att vårt varumärke ska bli tydligare på global nivå, vilket kan ha bidragit till ett större intresse, menar Helena Bengtsson, internationell kommunikatör.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Kristian IV:s väg 3
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Individuella digitala hjälpmedel ska motverka högt blodtryck15.4.2020 11:22:17 CESTPressmeddelande

Genom motivation och påminnelse, baserat på personliga behov och beteenden, vill forskare vid Högskolan i Halmstad öka sannolikheten för att patienter med högt blodtryck följer ordinerad läkemedelsbehandling. Det finns olika skäl till att patienter inte tar sin medicin, till exempel glömska, rädsla för biverkningar och brist på förståelse för konsekvenserna av utebliven medicinering. Individuella digitala hjälpmedel är ett sätt att stödja patienter med högt blodtryck att ta sin medicin.

När pandemi blir infodemi25.3.2020 13:45:00 CETPressmeddelande

Samhället ställs inför flera utmaningar i och med coronavirusets utbrott. Massmedier och sociala medier fylls av rapporter om viruset och bilder på tomma butikshyllor. WHO ser att coronapandemin kan bidra till en världsomvälvande infodemi, alltså ett överskott av information där det är svårt att avgöra vad som är trovärdigt och inte. Linus Andersson är universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap och har fem tips på saker du ska tänka på om du sprider information.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum