BranäsgruppenBranäsgruppen

Rekordöppning för Vallåsen Bike Park

Dela

När Vallåsen Bike Park öppnade i helgen slog man besöksrekord. Succéhelgen var möjlig tack vare en utökad liftkapacitet och ett smidigt system med förbokning av liftkort och hyrutrustning.

– Vi kunde inte ha drömt om en bättre start. Gästerna gav oss fantastisk feedback på allt arbete vi har lagt ner på årets nyheter och för att göra anläggningen trygg ur ett coronaperspektiv, där framförallt den utökade liftkapaciteten på sittliften var uppskattad. säger Vallåsens platschef Jesper Malmquist.

Vallåsen Bike Park har inför säsongen utökat liftkapacatiteten med mer än 50 procent för att i coronatider kunna erbjuda downhillcykling utan trängsel och köer. Kötiden har, i och med satsningen på liften, mer än halverats. Anläggningen valde även att applicera vintersäsongens lyckade koncept med förbokning av liftkort och hyrutrustning.

– Alla gäster som ska besöka oss måste förboka allt på hemsidan och liftkortet fungerar som en entrébiljett. Allt flöt på bra i helgen och de allra flesta hade tagit del av informationen, vilket såklart är extra skönt, då vi har lagt ner mycket tid på att ta fram ett bra system för att kunna hålla koll på antalet gäster och minimera köer.

Förutom fokus på coronaåtgärder har Vallåsen Bike Park tagit fram flera nyheter inför säsongen, bland annat en ny svart led och en drop zone i tre olika svårighetsgrader. I juli öppnar även en ny instegsled för nybörjare.

– Många av gästerna har varit hos oss förut och att vi fick så mycket positiva ord om nyheterna är såklart jätteroligt. Framförallt drop zonen var väldigt populär. Nu blickar vi framåt och hoppas att nästa helg blir lika lyckad.

Vallåsen Bike Park har öppet fredag–söndag fram till 4 juli och från och med 5 juli är anläggningen öppen 10–16 alla dagar i veckan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum