ŠKODA Sverige

Rekordstark januarimånad för ŠKODA Sverige

Dela

ŠKODA Sverige fortsätter sin rekordstarka försäljning och växer på en totalt sett minskande marknad. Med 1 399 registrerade bilar under årets första månad växte ŠKODA med 41 procent jämfört med samma period förra året – vilket också gör bilmärket till landets femte största.

Årets första månad innebär ytterligare en rekordperiod för ŠKODA Sverige, som precis avslutade 2017 som det bästa året någonsin med 17 319 leveranser. Januari-försäljningen ökade starkt och registreringarna uppgick enligt statistik från Bil Sweden till 1 399 bilar. Det gör inte bara att registreringarna ökat med 41 procent jämfört med januari 2017, det gör också ŠKODA till landets femte största bilmärke med sex procents marknadsandel.

Självklart bidrar succésuven ŠKODA KODIAQ till den starka ökningen, men det gör också OCTAVIA som nära dubblerade registreringarna jämfört med samma månad förra året, med totalt 492 registreringar. Det gör OCTAVIA till nionde mest sålda bilmodellen i Sverige.

ŠKODA Sverige har en omfattande tillväxtstrategi och ska fram till 2020 öka försäljningen med 1 000 bilar årligen, på en totalmarknad som beräknas sjunka något de närmaste åren. Det innebär att ŠKODA Sverige ska sälja 18 000 bilar under detta år, följt av 19 000 det kommande.

Kontakter

Bilder

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär för ny crossover: ŠKODA utökar SUV-familjen24.1.2019 08:18:20 CETPressmeddelande

› En helt ny crossover-modell som kombinerar fördelarna med en SUV med smidigheten hos en kompaktbil › Förstklassiga assistanssystem tillsammans med en modern design och många Simply Clever-funktioner › Världspremiär för den nya ŠKODA-modellen i mars 2019 på den internationella bilsalongen i Genève ŠKODAs nya SUV heter KAMIQ. Ordet KAMIQ kommer från Inuit-folkets språk som lever i norra Kanada och Grönland. Det beskriver något som passar perfekt som en andra hud i varje situation. Med nya KAMIQ presenterar det tjeckiska märket en ny modell som kommer att utöka SUV-utbudet och komplettera KODIAQ och KAROQ. Nya ŠKODA KAMIQ erbjuder det bästa från två världar. Den kombinerar fördelarna med en SUV – hög sitthöjd, bättre överblick, bekväm instigning och urstigning, större markfrigång – med smidigheten och manövrerbarheten hos en kompaktbil. Det gör ŠKODAs stadsanpassade crossover-modell till den perfekta bilen både i och utanför staden. ŠKODA-modellen bygger på Volkswagen Groups modulära pl

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum