ŠKODA Sverige

Rekordstark januarimånad för ŠKODA Sverige

Dela

ŠKODA Sverige fortsätter sin rekordstarka försäljning och växer på en totalt sett minskande marknad. Med 1 399 registrerade bilar under årets första månad växte ŠKODA med 41 procent jämfört med samma period förra året – vilket också gör bilmärket till landets femte största.

Årets första månad innebär ytterligare en rekordperiod för ŠKODA Sverige, som precis avslutade 2017 som det bästa året någonsin med 17 319 leveranser. Januari-försäljningen ökade starkt och registreringarna uppgick enligt statistik från Bil Sweden till 1 399 bilar. Det gör inte bara att registreringarna ökat med 41 procent jämfört med januari 2017, det gör också ŠKODA till landets femte största bilmärke med sex procents marknadsandel.

Självklart bidrar succésuven ŠKODA KODIAQ till den starka ökningen, men det gör också OCTAVIA som nära dubblerade registreringarna jämfört med samma månad förra året, med totalt 492 registreringar. Det gör OCTAVIA till nionde mest sålda bilmodellen i Sverige.

ŠKODA Sverige har en omfattande tillväxtstrategi och ska fram till 2020 öka försäljningen med 1 000 bilar årligen, på en totalmarknad som beräknas sjunka något de närmaste åren. Det innebär att ŠKODA Sverige ska sälja 18 000 bilar under detta år, följt av 19 000 det kommande.

Kontakter

Bilder

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum