NTI-skolan AB

Rekordstor efterfrågan på distansutbildningar

Dela

Intresset för NTI-skolans digitala komvuxutbildningar har aldrig varit större. Under sista kvartalet ökade antalet elever med 32 procent. Den ökande arbetslösheten tros ligga bakom de stigande siffrorna.

Distansundervisning
Distansundervisning

Vårens coronapandemi har påverkat samhällsekonomin mycket. Arbetslösheten stiger och fler väljer utbildning för att komma vidare i yrkeslivet. För ett par veckor sedan hade NTI-skolan för första gånger fler än 10 000 aktiva elever inskrivna samtidigt. Det är en ökning med 20 procent jämfört med samma period föregående år.

- Intresset för utbildning är stort. Vi har märkt en tydlig ökning efter coronakrisens start. Många har sagts upp från sina jobb, branscher försvinner och människor behöver utbilda sig till nya yrken, säger Peter Wilcke, verksamhetschef på NTI-skolan.

Inställningen har förändrats

Efterfrågan på distansstudier har ökat under hela året, men mest under fjärde kvartalet (april-juni). Störst ökning har skett inom ämnet matematik där ökningen är så stor som 47 procent. Inställningen till distansstudier har förändrats sedan många gymnasieelever och vuxenstuderande tvingades prova distansstudier för första gången.

- Vi har 32 procent fler kursstarter under kvartalet än vi hade förra året. Många har provat att läsa och jobba på distans under våren och uppskattar fördelarna, så som flexibiliteten, säger Peter Wilcke.

Under 2019/20 avslutades 38 631 kurser med godkänt betyg på NTI-skolan. Det är drygt 3000 fler godkända kurser än föregående år. Avhoppen har minskat och andelen som klarat sin utbildning med godkänt betyg har ökat.

- Vi har jobbat systematiskt med kvaliteten, både i processer och system. Införandet av förstelärare är ett exempel, utvecklingen av spelifiering i vår digitala lärplattform Omniway är ett annat. Allt fler elever klarar sin utbildning och är därmed redo att ta nästa steg vidare i yrkeslivet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Distansundervisning
Distansundervisning
Ladda ned bild
Peter Wilcke, verksamhetschef på NTI-skolan
Peter Wilcke, verksamhetschef på NTI-skolan
Ladda ned bild

Länkar

Om

NTI-skolan AB
NTI-skolan AB
Magnus Ladulåsgatan 28
118 66 Stockholm

https://www.nti.se/

NTI-skolan är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag, specialister på lärarledd vuxenutbildning på distans.

Vi tror på utbildning för alla, vi tror på ett livslångt lärande och i en digitaliserad värld tror vi att vi kan vara det självklara valet. Hos oss kan du lära för livet, hela livet. Vi anpassar oss och vår verksamhet för att på bästa sätt hjälpa varje individ på just den plats de är i livet att nå sina mål. Det kan vara allt från drömjobbet, till att studera vidare eller satsa på personlig utveckling genom att lära sig någonting helt nytt.

På NTI-skolan finns inga gränser. Du kan plugga var, när och hur du vill. Vi har över 280 kurser och du läser helt på distans med personlig lärare.

Följ NTI-skolan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från NTI-skolan AB

NTI-skolans verksamhetschef Peter Wilcke nominerad till AcadeMedias ledarpris14.1.2020 08:59:51 CETNyheter

NTI-skolan är en del av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag och finns i hela utbildningskedjan, från förskola till vuxenutbildning. AcadeMedia arrangerar årligen AcadeMedia Academy Ledarforum - en konferens för alla ledare inom koncernen. Vid konferensen delas priser i ledarskap ut inom fem olika kategorier. NTI-skolans verksamhetschef Peter Wilcke är nominerad till AcadeMedias ledarpris inom kategorin Innovation.

NTI-skolan auktoriserad medlem i Utbildningsföretagen (Almega)13.11.2019 16:39:00 CETPressmeddelande

För ett tag sedan blev NTI-skolan certifierade inom kvalitet och miljö enligt ISO 9001 och 14 001. Nu kan vi meddela den glädjande nyheten att vi även har blivit godkända medlemmar i Utbildningsföretagen och har ett kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation. ”Kvalitet i våra utbildningar är mycket centralt för NTI-skolan och vi arbetar hela tiden med att förbättra kvalitet och upplevelse för våra elever. Kvalitetsauktorisation inom Utbildningsföretagen Almega är viktigt för oss för visa att vi håller branschföreningens höga nivå.” menar Peter Wilcke, verksamhetschef på NTI-skolan. Högt ställda krav på kvalitet För några veckor sedan ansökte vi om att få bli auktoriserad medlem i branschorganisationen Utbildningsföretagen. NTI-skolan har nu befunnits uppfylla de högt ställa krav som de ställer på sina medlemmar för att erhålla kvalitetsauktorisation. Utbildningsföretagens styrelse godkände formellt auktorisationen den 4 novemb

Fler elever på NTI-skolan klarar sina studier och får bättre betyg24.10.2019 16:17:00 CESTPressmeddelande

Kvalitet och miljö – två viktiga prioriteringar NTI-skolan blev nyligen ISO-certifierade inom kvalitet och miljö. Det är speciellt glädjande eftersom kvalitet är någonting som vi alltid prioriterar och arbetar med tillsammans kontinuerligt. Vi följer upp kvaliteten genom mätningar, analyser och arbetar tillsammans med innovativa lösningar för att förbättra resultaten. En glädjande nyhet som vi har kunnat se är ett tydligt trendbrott för andel elever som inte fullföljer sina studier eller som får underkänt (F). På NTI-skolan fullföljer alltså fler elever sina studier, motsvarande ca 11,5 klasser i klassrum, och de får bättre betyg än samma period förra året, som ett resultat av vårt gemensamma kvalitetsarbete. Kvalitetsarbete som ger resultat Årets kvalitetsarbete tog avstamp i en temahelg då all personal på NTI-skolan blev involverade för att koncentrera extra insatser för att ytterligare förbättra kvalitet i verksamheten för NTI-skolans elever, personal och kunder. En ständig utveckli

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum