Huddinge kommun - politik

Rekordstor satsning på förskolan i budget för 2019

Dela

I koalitionens förslag till budget för 2019 finns ett tydligt fokus på barn och unga. De största satsningarna har riktats till kommunens förskoleverksamheter där man satsar 16,8 miljoner kronor extra utöver den ordinarie uppräkningen för att minska barngrupperna och öka andelen förskollärare. I förslaget till budget finns också en fortsatt prioritering av barn i behov av särskilt stöd med en extra satsning på 3,8 miljoner kronor.

- Vi vill höja ambitionerna och satsa nya resurser på förskolan för att minska barngruppernas storlek och öka andelen förskollärare. Huddinge ska vara en attraktiv förskolekommun. Totalt motsvarar satsningen en uppräkning på mer än fyra procent. Det är därmed den största satsningen på förskolan som hittills har gjorts, det känns riktigt bra, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd med ansvar för förskolan.

Totalt är det 6 miljarder som ska fördelas ut på kommunens alla verksamheter och koalitionens prioritering har varit kommunens kärnverksamhet som skola, vård och omsorg.

- Den budget vi lägger fram för 2019 innebär en kvarts miljard mer till Huddinges välfärd. Tack vare att vi hållit ordning och reda i kommunens ekonomi har vi nu råd med nya satsningar på barn och unga. Vi har klarat vårt mål för sparande och har därför även råd med ytterligare satsningar i framtiden, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum