Consid

Rekordstort Considition hålls på torsdagskvällen

Dela

Årets upplaga av Considition har rekordmånga deltagare, över 300 har anmält sitt intresse. Den här gången är Considition ett AI/ML-hackathon för att ta fram nya innovativa och hållbara lösningar för framtidens e-handel. Considition arrangeras i år tillsammans med det svenska teknikföretaget Budbee.

Peter Hellgren, vd Consid.

– Den ökande e-handeln är en av de stora digitala samhällsomvälvningarna som vi befinner oss mitt i. Det är otroligt spännande att årets Considition går ut på att hitta hållbara och innovativa lösningar för att effektivisera e-handelslogistiken. Målet är att skapa algoritmer för att effektivisera logistiken och att göra den mer hållbar, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

2020 blev året då den svenska e-handeln fick en extrem fartökning. Svenskarnas överflyttning av allt fler köp till nätet hade börjat redan tidigare – men coronapandemin accelererade den utvecklingen ytterligare. Under helåret 2020 ökade handeln med 40 procent och den sammanlagda försäljningen hamnade på 122 miljarder kronor, enligt E-barometerns årsrapport för 2020, sammanställd av Postnord i samarbete med Svensk Digitalhandel och HUI Research.

En stor utmaning för alla e-handelsföretag är logistiken. Kunderna kräver snabba leveranser, gratis returhantering och flexibla leveransavtal. Det ska vara billigt, kundcentrerat och miljövänligt.

– De tävlande i årets upplaga av Considition ska optimera leveransflöden, underlätta budbilschaufförers beslutsfattande i realtid och öka den miljömässiga hållbarheten genom att skapa innovativa självlärande algoritmer. Gamification-delen av utmaningen kan liknas vid en väldigt avancerad version av det klassiska spelet Tetris, säger Axel Möller, CTO på Budbee.

Consid har tidigare anordnat hackathonet tillsammans med bland andra Riksbyggen, IRONMAN och Globhe Drones. I år är det alltså Budbee som varit med och format den hållbarhetsnära utmaningen som ska lösas med hjälp av de tävlandes algoritmer.

Själva hackathonet går av stapeln på torsdagskvällen. Vinnarna av kodtävlingen får åka på en weekend till Baltimore, Maryland, USA i juli 2022 för att besöka International Conference on Machine Learning (ICML).

Följ gärna sändningen på Twitch eller Youtube.

Schemat för kvällen:

18:30 Livesändningen från studion börjar på Twitch & YouTube.
18:30 Karta #1 går live. Stänger 18:50
19:00 Karta #2 går live. Stänger 19:20.
19:30 Karta #3 går live. Stänger 19:50.
20:00 Sista kartan går live. Stänger 20:20.
20:30 Slutresultat presenteras – vinnare utses.
20:35 Intervju med vinnarna.
20:45 Livesändningen avslutas.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Peter Hellgren, vd Consid.
Peter Hellgren, vd Consid.
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Lund, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Kristianstad, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 300 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum