SkiStar

Rekordstort intresse för säsongsarbete i den skandinaviska fjällvärlden

Dela

I år har nästan 3000 personer sökt säsongsjobb på SkiStars skidorter Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal och Trysil. Av dessa får 750 arbete vilket gör SkiStar till en av Sveriges största arbetsgivare för unga. SkiStars nya medarbetare har ett viktigt jobb framför sig med arbetsroller som bland annat skidlärare och liftvärd.

SkiStar, har gett över 11 000 unga mellan 18–26 år arbete de senaste tio åren och får varje år in tusentals nya ansökningar. En tjänst som blivit extra populär och fått fler ansökningar än tidigare är jobbet som barnaktivitetsledare med snögubben Valle – barnens bästa vän i backen. Skidlärare och liftvärdfår flest ansökningar totalt sett.

-Det känns fantastiskt kul att allt flersöker sig till oss och vill vara en del av att väcka- och förstärka intresset för en aktiv och avkopplande semester i fjällvärlden hos våra gäster. Extra kul är det att Valle är så attraktiv, han har visat sig ha en väldigt viktig roll i att väcka skidintresset hos våra minsta gäster, säger Camilla Sundqvist som är HR-ansvarig på SkiStar.

Nytt för i år är att SkiStar har åkt på en rekryteringsturné med 800 besökare under stoppen i Karlstad, Göteborg, Helsingborg, Linköping, Stockholm, Gävle och Östersund. Vid sidan av rekryteringsturnén jobbar SkiStar aktivt med att rekrytera och attrahera medarbetare från närområdena till SkiStars skidorter. Ett jobb hos SkiStar ger många nyttiga erfarenheter. Man utvecklas bl.a. inom service, teamarbete och gästbemötande.

-Förutom att vi fått in flera tusen nya ansökningar så har vi ungefär 65 procent återkommande säsongsmedarbetare. Många kommer tillbaka och söker sig till nya orter, andra typer av arbetsuppgifter och arbetsledande positioner. Vi ser det som ett kvitto på att våra medarbetare trivs och utvecklas. Att kunna kombinera utvecklande arbetsuppgifter, med möjligheten att ha en aktiv livsstil och gemenskap bland kollegor tror vi är nyckeln till att så många vill jobba hos oss, fortsätter Camilla Sundqvist.

 Fakta rekrytering. Totalt antal sökande 2019 (ort och år).

Summering

2017

2018

2019

Åre

1101

1178

1181

Sälen

1357

1299

1474

Hemsedal

136

109

109

Vemdalen

213

199

170

Trysil

38

66

45

Totalt

2845

2851

2979

För mer information och pressbilder:

Camilla Sundqvist, HR ansvarig SkiStar AB

Mobil: +46 70 254 86 16

E-post: camilla.sundqvist@skistar.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SkiStar
SkiStar
Sälfjällsgården
780 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 49 %, i Norge 30 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering.

Bilder och filmer i SkiStars pressrum är fria för publicering tillsammans med information om SkiStar och/eller SkiStars destinationer och produkter.

Följ SkiStar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SkiStar

EN FIN VINTERSÄSONG BAKOM ÖKADE INTÄKTER – STOR TILLFÖRSIKT INFÖR KOMMANDE VINTER!3.10.2019 08:14:32 CESTPressmeddelande

Som en kommentar till aktuellt läge i SkiStar säger VD Mats Årjes: Vi har lagt ytterligare ett riktigt bra verksamhetsår bakom oss. Vid jämförelse mot föregående år är det värt att understryka att fjolåret bjöd på fantastiska väderförutsättningar som medförde att vi ökade antalet skiddagar med hela 7,5 procent. I ljuset av detta är vi mycket nöjda även med årets resultat!

HUNDraprocentig naturnära transfer från nya Scandinavian Mountains Airport till SkiStars skidområden i Sälen20.9.2019 09:00:00 CESTPressmeddelande

I december 2019 öppnas elva flyglinjer från olika orter i Sverige till den nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil. I samband med det presenterar SkiStar tillsammans med Peakpoints ett nytt mer äventyrligt sätt att ta sig till och från flygplatsen - hundspannstransfer. Men hjälp av tio stycken Alaskian Huskies får gästerna möjlighet att susa genom den vackra fjällvärlden fram till skidåkningen på SkiStars skidområden i Sälen.

SkiStars vinternyheter: mer av barnens favorit Valle, nya boenden i pistnära lägen och invigning av Scandinavian Mountains Airport12.9.2019 08:04:25 CESTPressmeddelande

Barnfamiljerna står i fokus när SkiStar presenterar årets vinternyheter. Det mycket uppskattade barnkonceptet Valle utvecklas ytterligare, det erbjuds ännu mer förstklassig skidåkning och det öppnas fler boenden i bästa Ski-in-Ski-out-lägen. Dessutom öppnas nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil i december med nonstop flyg från Danmark, England, hela fem direktlinjer från Sverige och flertalet flyglinjer via Bromma till Scandinavian Mountains Airport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum