Ekeby Hälsocenter

Rekordstort intresse för vårdcentral på öppet hus

Dela

Ingen stol stod tom när Thomas Fogdö inledde sin föreläsning om prestation inför de besökare som tagit sig till Ekeby Hälsocenter under öppet hus i lördags, den 14 november. Det är under namnet "Ekeby Hälsodag", ett årligt återkommande evenemang, som Ekeby Hälsocenter bjuder in till att besöka vårdcentralen, träffa hälsoteamet, göra hälsotester och lyssna på hälsoföreläsningar. I år invigdes även de nya lokaler som har byggts under hösten 2015. - Intresset för oss och vår verksamhet var enormt. Över 800 personer uppskattas ha besökt oss under dagen, vilket är rekord. Att dessutom ha Thomas Fogdö, en världsmästare, på plats var mycket uppskattat av både personal och besökare, berättar Stina Sandberg, marknadsansvarig på Ekeby Hälsocenter.

Under dagen togs besökarna emot av personalen som visade runt och berättade om verksamheten som bedrivs på 1400 kvadratmeter i den gamla keramikfabriken i Ekeby bruk. 

- Vi blir lika glada varje gång det är så många som besöker oss på öppet hus. Eftersom vi fortsätter att göra dessa dagar intressanta och bjuder på aktiviteter som uppskattas, ökar antalet besökare för varje år, berättar Stina Sandberg.

Under invigningen av vårdcentralens nya utbyggnad, väntade ett hundratal personer förväntansfullt på att dörrarna skulle öppnas. Bakom dörrarna hade det under hösten byggts bland annat en ny lounge, ett nytt gym och 15 nya behandlingsrum. Verksamhetschef Mats Brolin höll tal och efter att det röda bandet klipptes, välkomnades besökarna in till den nya delen. 

Under dagen fanns även följande att se och göra:

  • Träffa Livsstilsambassadörer och få reda på mer om hur livsstilsarbetet fungerar
  • Göra hälsotester (blodtryckstest och konditionstest)
  • Föreläsningar "Motivation och prestation" och "Så håller du kroppen skadefri"
  • Prova-på-MediYoga
  • Göra en fotundersökning av en ortopedtekniker från Gå & löpkliniken
  • Köpa skor från Gå & Löpkliniken för endast 500 kr/par
  • Delta i tävlingar
  • Äta lunch och fika
  • Influensavaccinera till hälsodagspris 100 kr (ordinarie pris 160 kr)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Ekeby Hälsocenter
Ekeby Hälsocenter
Ekeby bruk A33, Ekebyvägen 10
752 63 Uppsala

018-611 08 19http://www.ekebyhalsocenter.se
Ekeby Hälsocenter är en nytänkande vårdcentral i Uppsala som driver utvecklingen mot en helhetssyn inom primärvården. Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter erbjuder olika typer av hälsoinsatser. Teamet består av läkare, sjukgymnaster, sköterskor, dietister, samtalsterapeuter, labpersonal och hälsovetare. Syftet med det hälsofrämjande arbetet är att förstärka både den fysiska och mentala hälsan hos våra patienter. Insatserna är även ämnade att inspirera till att göra positiva livsstilsförändringar som leder till bättre och långvarig hälsa, som mer fysisk träning och bättre kostvanor. Ekeby Hälsocenter startade i november 2011. Vårdcentralen finns i de gamla fabrikslokalerna i Ekeby bruk i västra delarna av centrala Uppsala. Efterfrågan från patienterna är stor och växande. Ekeby Hälsocenter är den snabbast växande vårdcentralen i Landstinget i Uppsala län. För att kunna ta emot alla som söker sig till oss med bibehållen hög patientsäkerhet och tillgänglighet, korta väntetider och god service har vi kontinuerligt ökat våra resurser i form av personal och lokaler. Vi har anställt i snitt en person i månaden sedan starten och är drygt 50 medarbetare fördelat på cirka 36 heltider. Vi arbetar i ett icke hierarkiskt Hälsoteam där alla kollegor är nyckelpersoner med sin unika kompetens. Mats Brolin som är grundare och verksamhetschef är inte själv vårdutbildad, utan journalistutbildad och entreprenör. Vi har profilerat oss genom att vi alltid har drop in (8-16 alla vardagar). Vi har även profilerat oss med vårt förebyggande arbete. De fem livsstilsfaktorer som är fundamentala för en god hälsa (fysisk aktivitet, kost, alkohol, tobak och mental hälsa) vävs in på olika sätt i patientmötet, i enlighet med Socialstyrelsen riktlinjer. Mer information finns på www.ekebyhalsocenter.se.

Följ Ekeby Hälsocenter

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ekeby Hälsocenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum