Drivkraft Sverige

Release: Ny handbok för att säkra utbyggnaden av laddinfrastrukturen på drivmedelsstationer

Dela

För att tillgodose behovet av tillgång till elladdning längs våra vägar, utrustas drivmedelstationer med laddstationer för laddbara fordon. Därför har nu Drivkraft Sverige tillsammans med branschen tagit fram en ny handbok för att säkra och underlätta utbyggnaden.

Utbyggnaden av laddinfrastrukturen och andelen laddbara fordon har under de senaste åren ökat kraftigt. För att säkra att laddinfrastrukturen snabbt kan byggas ut på både ett strukturerat, säkert och effektivt sätt kan branschen med sin erfarenhet av säkerhetsarbete, betalningslösningar samt drivmedelsstationernas geografiska placering underlätta införandet.

Detta ligger också i linje med EU:s förslag till Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR) som ställer krav på ökad tillgänglighet av snabbladdning.

Syftet med handboken är att underlätta införandet av laddinfrastruktur på  drivmedelsstationer.

Ladda ner handboken här.

Bilder

Om

Drivkraft Sverige
Drivkraft Sverige
Torsgatan 30
113 21 Stockholm

08 – 667 09 25http://Drivkraftsverige.se

SPBI har bytt namn till Drivkraft Sverige. Branschorganisationens medlemsföretag erbjuder hållbar mobilitet och ser till att det finns drivmedel, biodrivmedel för hållbara resor och transporter samt bitumen till vägar i hela landet. Vi arbetar för att Sverige ska bli klimatneutralt 2045.Drivkraft Sverige ska spegla ett bredare perspektiv som omfattar biodrivmedel för väg-, flyg- och sjötransporter. Det handlar också om innovationer samt nya produkter och tjänster inom hållbar mobilitet för konsumenter, företag och samhällsviktiga organisationer. Organisationen är även ett expertorgan inom branschen. Organisationen följer, bevakar och analyserar såväl den nationella som den internationella marknaden för olika energislag samt drivmedel och förnybara drivmedel. SPIMFAB och Släckmedelscentralen SMC AB är bolag med nära anknytning till Drivkraft Sverige. Läs mer på www.drivkraftsverige.se

Följ Drivkraft Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Drivkraft Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum