Releasefest för ny vegoguide i Uppsala

Dela

Allt fler väljer vego idag och utbudet av vegetariska och veganska produkter har ökat explosionsartat. Men det är inte alltid restaurangerna hänger med lika snabbt i utvecklingen. I Uppsala har Djurens Rätts aktivismgrupp nu släppt en färsk vegoguide som tipsar om var den bästa veganmaten finns. Releasefesten går av stapeln den 19/4 på det helt veganska caféet Los Vegos.

Djurens Rätts aktivismgrupp i Uppsala som ligger bakom Vegoguiden skriver att de hoppas att den kan vara till nytta för den som vill äta ute i Uppsala och upptäcka nya veganska rätter.

I en opinionsundersökning från Novus, beställd av GoGreen, från september 2016 så säger fyra av tio svenskar att de skulle äta mer vegetariskt på restaurang om utbudet var bättre. Uppsala beskrivs ändå som en veganvänlig stad.

– Det är jätteroligt att det har kommit så mycket vegovänliga alternativ till Uppsala. För att uppmärksamma det och för att det ska vara så lätt som möjligt för den som vill äta djurvänligt har vi tagit fram den här guiden över vad som erbjuds i Uppsala, säger Hanna Lijlehag från Djurens Rätt Uppsalas aktivismgrupp.


Välkommen på releasefest

Var: 
Café Los Vegos
Svartbäcksgatan 21, 753 32 Uppsala

När:

Onsdagen den 19 april klockan 18.30 till 20.30

På releasefesten bjuds det på vegansk fika till de 50 första gästerna och Djurens Rätts aktivismgrupp kommer att berätta kort om guiden och sitt arbete.

Kontakt:
uppsala.aktivism@djurensratt.se

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Future of fashion - Sveriges första djurvänliga modevisning12.10.2018 07:30Pressmeddelande

På Djurens Rätts mässa Vegovision som äger rum på Münchenbryggeriet i Stockholm, anordnas Sveriges första djurvänliga modevisning. Modeindustrin är en komplex industri som inte bara bidrar till en stor klimatpåverkan men som också orsakar lidande för miljontals djur. Djurens Rätt vill ändra på detta och med Future of fashion visar organisationen det senaste inom en växande skara modeföretag som arbetar hållbart både när det kommer till djur och natur.

1 miljon EU-medborgare kräver förbättringar för Europas grisar10.10.2018 16:43Pressmeddelande

För att nå ökad lönsamhet bryter grisuppfödningen i Europa regelbundet mot lagstiftningen, liksom mot allmänhetens uppfattning om hur uppfödning av grisar bör gå till. Fram till nu har lagstiftarna valt att titta åt andra hållet. Djurens Rätt, Eurogroup for Animals och de mer än en miljoner personer som har skrivit under uppropet “End Pig Pain” kräver nu att EU-kommissionen agerar.

Rikstäckande annonskampanj visar svenska kycklingars verklighet21.9.2018 15:12Pressmeddelande

Med start den 24 september visar Djurens Rätt upp verkligheten i den svenska kycklingindustrin genom en omfattande annonskampanj på 50 helsidor i både rikstäckande och lokala tidningar. Annonserna är en del av kampanjen “99 miljoner”, vars namn syftar till det antal kycklingar som föds upp och slaktas i Sverige varje år. Trots att bilderna i annonserna visar kycklingarnas vardag har ett flertal dagstidningar valt att inte publicera dem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum