Tekniska verken i Linköping

Renovering av avloppsledning i Skäggetorp/Tornby

Dela

Från och med idag till och med vecka 49 ska Tekniska verken renovera en sträcka av Linköpings avloppsledningsnät i området mellan Skäggetorp och Tornby. För att minska påverkan på omgivningen och för att kunna utföra arbetet så effektivt möjligt, kommer avloppsledningen att renoveras med en schaktfri metod. Det innebär att avloppsvattnet som vanligtvis rinner i ledningen under marken kommer förbiledas genom en ledning ovan jord under renoveringsperioden.

I samband med arbetet kommer en tillfällig ledning byggas och kommer ligga på marken ca 500 meter från Skäggetorp till Tornby. Ledningen kommer passera både cykelbanor och vägar. Cykelvägarna kommer antingen att stängas av, eller så kommer cykelvägen att passera ledningen med hjälp av tillfälliga ramper.

Skyltning kommer visa hur man tar sig fram under arbetets tid. Ledningen kommer även passera bilvägarna Nygårdsvägen och Bergsvägen. För att möjliggöra detta utan att stänga av biltrafiken kommer portaler byggas där ledningen förankras på portalerna och leds över körvägarna. Det går inte helt att undvika inskränkningar i trafikmiljön, utan tillfälliga övergångsställen och begränsad framkomlighet på Bergsvägen. Även pumpar kommer placeras inne i området för att pumpa avloppsvattnet genom ledningen under några veckor. Dessa kan låta lite under tiden.

- Vi utformar arbetet med att renovera avloppsledningen på ett sådant sätt att störningarna för medborgarna är så små som möjligt, samtidigt som vi kan vara så snabba som möjligt. Vi hoppas att Linköpingsborna och andra förbipasserande ska ha överseende med de störningar som uppstår under de kommande sex veckorna, säger Peter Wimble, som är affärsenhetschef för ledningsnät på Tekniska verken i Linköping.  

Arbetet utförs tillsammans med entreprenören Aarsleff.

För mer information, kontakta gärna
Peter Wimble, Affärsenhetschef Ledningsnät Vatten och avlopp
Telefon 013-20 95 23
E-post peter.wimble@tekniskaverken.se

Nyckelord

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se (http://tekniskaverken.se/)

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum