Trafikverket

Reparation av färjeläge på Gullmarsleden

Dela

Färjeläget i Skår på Gullmarsleden ska repareras och ersätts under tiden av en temporär brygga. Färjeleden kommer att vara helt avstängd under åtta timmar, från kl. 18.00 den 15 september till och med kl. 06.00 den 16 september. Under avstängningen hänvisas resenärerna till alternativa färdvägar.

Efter den åtta timmar långa avstängning då den ordinarie bryggan lyfts bort kommer det fortsatta reparationsarbetet att pågå i cirka sex veckor. Det är en del i det löpande underhållet av rederiets färjelägen som görs för att upprätthålla den höga säkerheten.

– Reparationen av färjeläget kan innebära begränsningar av tillgängligheten och vi ber om resenärernas förståelse, säger Mattias Bergsten, distriktschef i Färjerederiet.

För låga fordon och fordon med mycket överhäng kan det medföra problem att köra via Gullmarsleden vid extrema vattenstånd, det kan gälla vid både hög- och lågvatten. Är du osäker välj hellre en alternativ väg under tiden då arbetena pågår.

Reparationen beräknas vara klar i slutet av oktober. Färjerederiets sms-tjänst ger information om aktuella trafikstörningar och tjänsten är gratis, trafikanter får den genom att registrera sitt mobilnummer på webbsidan nedan:
http://www.trafikverket.se/farjerederiet/farjeleder/farjeleder-i-vastra-gotalands-lan/Gullmarsleden/Trafikinfo-via-sms-Gullmarsleden/

Gullmarsleden sträcker sig över Gullmarsfjorden, mellan Finnsbo och Skår. Den är en av de mest trafikerade färjelederna med omkring 100 000 transporterade fordon per månad. En betydande andel utgörs av tunga lastbilstransporter till och från Lysekil. Leden är nästan två kilometer lång och överfartstiden är 10 minuter.

Trafikverket Färjerederiet är Sveriges största rederi. Årligen genomförs 22 miljoner personresor och 12 miljoner fordonstransporter på vägfärjor.

Nyckelord

Kontakter

Kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Mattias Bergsten, distriktschef, 010-123 28 92
Lena Utbult, rederiingenjör, 010-123 26 33

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum