Håll Sverige Rent

Reportage om Black Friday vann i Unga Reportrar-tävling

Dela

Ett välskrivet bidrag om hur Black Friday bidrar till klimatförändringarna vann kategorin ”Reportage” i Håll Sverige Rents tävling Unga Reportrar. Det var Felicia Tadåker på NTI gymnasiet i Göteborg som vann med en balanserad och informativ text som ger oss en tankeställare om vårt konsumtionssamhälle.

– Det är rekordmånga fina bidrag som strömmat in till tävlingen i år, och det vinnande bidraget var mycket välskrivet och informativt. Alla dessa bidrag visar hur stort engagemanget för hållbarhetsfrågor är hos unga människor, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Unga Reportrar är Håll Sverige Rents skolprogram som ger elever i åk 6-9 och gymnasiet möjlighet att undersöka hållbarhetsfrågor och jobba som reporter. Många av bidragen som skickas in publiceras i Unga Reportrars nättidning ”The Magazine” och sprids i Håll Sverige Rents många nätverk.

Juryn består Gunvor Frykholm, biträdande redaktionschef SvD, Anna Simonsson samt fotograf och Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Juryns motivering för bidraget lyder:

Ett proffsigt reportage som verkligen griper tag i läsaren. Texten är välbalanserad, informativ och ger en tydlig problembeskrivning av det konsumtionssamhälle vi lever i. Läsaren får en tankeställare kring livsstil samtidigt som reportaget ger framtidshopp och känslan av att vilja bidra och förändra. Ett inspirerande och väl genomarbetat reportage som juryn ser som en självklar vinnare i kategori Reportage.

För mer info:

Frida Änghede, projektledare Håll Sverige Rent, telefon 072-5765354

FAKTA OM TÄVLINGEN FÖR UNGA REPORTRAR

Unga Reportrars tävling ska inspirera ungdomar till att undersöka lokala hållbarhetsfrågor, titta på både problem och lösningar, söka fakta, vara källkritiska, intervjua, ställa folk mot väggen och sedan sprida budskapet i form av ett reportage, ett fotografi eller en film. 

Tävlingen består av tre kategorier; reportage, foto och film.

Juryn har utsett vinnare för varje kategori och bland dessa korades sedan en huvudvinnare. Vinnarna i varje kategori får fint pris. Huvudvinnaren kammar hem storvinsten på 10 000 kronor till klassen plus att bidraget blir publicerat i Svenska Dagbladet. Förutom pris och diplom får vinnarna i varje kategori också möjligheten att tävla internationellt i mot Unga Reportrar (Young Reporters for the Environment) från 34 andra länder runt om i världen.

Det var klass NA17G på Lars Kaggskolan i Kalmar som tog hem totalsegern med en kärnfull och skickligt klippt film om att äta klimatsmart.

www.hsr.se kan du se vilka bidrag som vann varje kategori.

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum