Svenska Resebranschföreningen

Resebokningarna strömmar in efter att UD tog bort reseavrådan

Dela

I fredags meddelande UD att den generella avrådan för icke nödvändiga resor som infördes den 14 mars förra året upphävs från och med 1 oktober. Resebolagen i branschorganisationen SRF ser en direkt effekt med kraftig ökad försäljning i helgen.

– Våra medlemmar har sett en kraftig ökning av försäljningen under helgen direkt efter det att UD meddelade att det från och med 1 oktober är fritt fram att resa. Ökningen av bokningar den gångna helgen är över 80% jämfört med förra veckan och tyngdpunkten ligger för resor lite längre bort. Maldiverna till exempel visar en ökning på 250% hos en av våra medlemmar, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för resebranschorganisationen SRF.


Under pandemin har olika restriktioner i samband med resor medfört en nedgång i resandet som varit dramatisk. Statistik från SCB visar att resebranschen är den bransch som drabbats värst med nedgångar upp emot 90%.

-Branschen hoppas på att den kommande vintersäsongen börjar återgå till någorlunda normala nivåer på en rad destinationer. Resandet är viktigt för arbetstillfällen, tillväxt och välstånd i många länder inklusive Sverige, säger Didrik von Seth.
Kontakter

Bilder

Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Resebranschföreningen
Svenska Resebranschföreningen
Storgatan 19
11485 Stockholm

08-762 68 60https://srf-org.se/

Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, har cirka 300 medlemsföretag som sysselsätter 7 000 anställda. De står för mer än 80 procent av svenska resebyråers och researrangörers omsättning på 60 miljarder kronor 2019. SRF arbetar för sunda konkurrensförhållanden och en positiv utveckling av den svenska resebranschen. Medlemskap i SRF innebär en kvalitetsstämpel och krav på att följa SRF:s riktlinjer och stadgar.

Följ Svenska Resebranschföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Resebranschföreningen

Resebranschen kräver att Swedavia ersätter resenärer17.6.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Kaoset på Arlanda är exceptionellt och mycket alvarligt. I tillägg till oro, onödigt många timmar på flygplatsen och olidlig trängsel är det många som dessutom missar sina flyg. Gör man det på grund av långa väntetider får man ingen ersättning vare sig från flygbolag, arrangör eller försäkringsbolag. Svenska Resebranschföreningen (SRF) skriver i en debattartikel i dagens SvD att Swedavia, som driver Arlanda, skall kompensera resenärer som missar sina flyg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum